Stil de viata

Esti dependent de zahar? Incearca o cura detox de zahar

Atunci cand esti dependent de zahar, nu este usor sa renunti la el. Dar recomandarile OMS, de a consuma mai putin zahar, 25 g maximum pe zi, ar garanta o mai buna stare de sanatate, un risc mai scazut atunci cand vine vorba despre aparitia cariilor dar si despre unele probleme legate de obezitate sau diabet.

Ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa tii o cura de dezintoxicare de zahar? Iata cateva sfaturi pentru a reusi.

Elimina din alimentatie zaharurile rapide. Cum? Un prim pas adevarat inspreo cura detox il reprezinta schimbarea progresiva a obiceiurilor de viata. Incepe prin a adauga din ce in ce mai putin zahar in cafea si in ceai.

Scade din ce in ce mai putin doza si vei ajunge pana la urma pana la eliminarea sa completa. Mai greu este cu renuntarea la dulciuri. Renunta la ele si tine sub cheie si alti indulcitori, care pana la urma, tot de familia zaharului tin.

Renunta la mancarea foarte procesata. Aici intra felurile de mancare procesate,semi-preparate, supele la plic sau rosiile in conserva. Dar bineinteles ca intra si mezelurile. Trebuie sa uiti de asemenea si de painea rafinata si sa incerci sa gatesti doar cu fructe si ci legume bio sau congelate, cu produse lactate bio, cu compoturi fara zahar si cu paine integrala.

Mizeaza totul pe glucoza. Zaharul ramane un element indispensabil pentru organism. Dar trebuie in acest caz sa faci cele mai bune alegeri. Evita fructoza stocata sub forma de grasime si mizeaza totul pe glucoza, care este mult mai usor de asimilat si care poate regla apetitul.

Reabiliteaza grasimea. Atunci cand vrei sa tii o cura de dezintoxicare de zahar, trebuie sa reintroduci grasimile la tine in alimentatie, deoarece ai nevoie de ele si pentru ca te pot ajuta sa iti stabilizezi apetitul. Dar alege doar grasimile bune – untul crud bio, smantana bio, uleiul de cocos, uleiul de masline presat la rece, grasimea de oaie sau de rata, uleiul de rapita…

Nu uita nici de avocado, de oua, de oleaginoase sau de ierburile aromatice sau de mirodenii.

Poti miza pe cele mai sanatoase alternative. Adica pe vanilie, pe scortisoara, pe nuci sau pe nuca de cocos care pot fi folosite in deserturi in loc de zahar.