Alimente

Colesterol- ce regim de viata trebuie sa adopti?

Regimul anti-colesterol sau regimul hipercolesterolemiant este regimul care te ajuta sa lupti contra excesului de colesterol din sange. Iar cuplat cu o activitate fizica regulata, este cel care va reduce riscurile de a suferi de o boala cardiovasculara.

Care sunt alimentele de evitat in cazul unui exces de colesterol? Pentru a preveni sau pentru a combate hipercolesterolemia, trebuie sa incerci sa limitezi acizii grasi saturati, care sunt prezenti in produsele de origine animala. Trebuie sa limitezi si produsele industriale care contin foarte multi acizi grasi trans precum produsele de patiserie din comert sau dulciurile, dar si anumite tipuri de aluaturi.

Trebuie sa mai reduci si consumul de alte alimente bogate in colesterol precum galbenusul, branzeturile, maruntaiele sau ficatul.

Renunta si la prajeli sau la alte preparate care necesita sa fie preparate cu foarte mult ulei.

Alege mai bine sa prepari felurile de macare la aburi, gratar sau cuptor.

Alimentele anti-colesterol de privilegiat. Un regim contra nivelului ridicat de colesterol, ar trebui sa contina fructe si legume proaspete, dar si cereale integrale. Mai ales pentru nivelul lor ridicat si foarte important de fibre. Acestea vor limita absorbtia de colesterol de catre organism in timpul digestiei.

In ceea ce priveste materiile grase, cel mai bine ar fi sa se privilegieze consumul de acizi grasi nesaturati, celebrii acizi esentiali, omega 3 sau omega 6. Acestia au o actiune foarte favorabila asupra inflamatiilor.

Deci trebuie sa consumi mai multi pesti grasi-somon, ton, macrou sau hering, grasime de origine vegetala precum cea din uleiul de soia, de nuci sau de rapita, dar si carnea de pui sau de curcan.

Care sunt suplimentele alimentare contra nivelului ridicat de colesterol? Foarte multe suplimente alimentare contra nivelului ridicat de colesterol contin drojdie de orez rosie. Substanta sa activa, pe numele sau monacolina K, este un fel de statina naturala, substanta care se foloseste in producerea de medicamente anti-colesterol.

Suplimentele alimentare bogate in fitosteroli pot diminua si ele nivelul de colesterol. Cele pe baza de omega 3 sunt cele mai recomandate deoarece nu prezinta riscuri.