Alimente Stil de viata

Apa de ananas- 6 beneficii de care ar trebui sa incepi sa profiti numaidecat

Ananasul este un delicios fruct tropical, foarte popular inca din Antichitate, datorita versatilitatii sale din domeniul bucatariei dar si a minunatei sale valori nutritionale. I se atribuie de altfel, cele mai benefice proprietati diuretice, digestive, dar si anti-inflamatorii, elemente cheie pentru a preveni si a trata cea mai larga gama de afectiuni.

Ananasul are de asemenea, un nivel foarte ridicat de fibre, fitosteroli, dar si de enzime, printre care si celebra bromelina. In plus, este foarte slab in calorii, deci este ideal atunci cand esti la regim. Dar din ananas se poate prepara o bautura foarte buna si foarte benefica pentru sanatate care te va ajuta sa profiti la maximum de toate beneficiile sale.

Poate intai sistemul imunitar. Apa de ananas contin un nivel foarte ridicat de vitamina C, adica vitamina care este esentiala pentru intarirea sistemului imunitar. Iar consumul sau pe stomacul gol, ajuta la diminuarea riscului de a suferi de tot felul de infectii virale si de alte patologii asociate virusilor sau bacteriilor.

Poate curata ficatul sau colonul. Enzimele digestive si antioxidantii din ananas sunt de mare ajutor pentru purificarea colonului sau a ficatului. Cu ajutorul apei de ananas se vor elimina dificultatile legate de eliminarea toxinelor si se va facilita filtrarea sangelui.

Apa de ananas este indicata in tratamentele tiroidiene. Apa de ananas contine iod si alte mnerale esentiale care favorizeaza buna functionare a glandei tiroide. Iar bromelina te ajuta sa te tii departe de bolile auto-imune care sunt asociate cu o proasta functionare a tiroidei.

Apa de ananas tine sub control inflamatiile. Bromelina are un puternic efect anti-inflamator de care se poate bucura tesuturile si intreg corpul. Consumul sau in mod regulat poate sa amelioreze calitatea vietii persoanelor care sufera din cauza problemelor legate de inflamatii.

Poate sa combata retentia de apa. Aceasta bautura are puternice efecte diuretice deci te poate tine departe de problemele cu care vine retentia de apa. In plus, poate ameliora functiile renale.

Poate sa previna infectiile urinare. Consumul sau in mod regulat va facilita distrugerea agentilor patogeni care pot cauza aceste infectii. Iar efectul sau alcalin lejer poate altera mediul de care are nevoie microorganismele pentru a se prolifera.