Alimente

Stii care sunt alimentele care pot bloca durerile si inflamatiile?

Atunci cand vrei sa controlezi problemele legate de artrita cel mai bine ar fi sa consumi unele alimente ale caror proprietati ne ajuta sa combatem durerile si inflamatiile in cel mai natural mod cu putinta.

Care sunt deci cele mai bune alimente care ar trebui sa iti vina in ajutor?

Ghimbirul. Puterea sa analgezica si anti-inflamatorie este comparabila cu cea a ibuprofenului si a cortizolului. Acest efect se obtine consumandu-se ghimbirul crud sau fiert, in ceai sau consumand natur pur si simplu aceasta radacina plina de beneficii.

Ardei iute de Cayenne. Ardeiul iute de Cayenne contine o substanta pe numele sau capsaicina, care pe langa faptul ca te ajuta sa creezi endorfine, te ajuta si sa tratezi unele probleme legate de leziuni. Daca il vei folosi deci in preparate sau daca consumi o lingurita dizolvata in apa vei reusi sa diminuezi durerile si sa te simti mai bine.

Ciresele. Culoarea lor rosie rubinie, provine de la o substanta, pe numele sau, antocianina. Acest compus poate sa blocheze durerile si enzimele, la fel ca orice alt anti-inflamator.

Usturoiul. Usturoiul este un alt aliment care poate bloca durerile datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii. In plus, acesta mai poseda si proprietati antioxidante care ajuta sistemul imunitar sa functioneze asa cum trebuie.

Sfecla rosie. Sfecla rosie are si ea un efect minunat antioxidant. Pe langa faptul ca te poate ajuta sa blochezi durerea, aceasta are si ea un efect benefic asupra sistemului imunitar. Se poate consuma cruda sau in cele mai delicioase sucuri smoothie.

Somonul. Datorita aporturilor sale benefice de acizi grasi omega 3, somonul te ajuta sa reduci inflamatiile si sa diminuezi durerile in acelasi timp.

Portocala si grepfrutul. Doua fructe foarte bogate in vitamina C care previn riscurile de a suferi de artrita. Consuma doar fructul, fara suc, deoarece acesta este mult prea bogat in zahar.

Ceaiul verde. Ceaiul verde are un nivel exceptional de antioxidanti. Iar virtutile sale sunt completate de celebrul EGCG. Ceaiul verde va impiedica formarea de molecule care pot provoca inflamatiile articulatiilor si distrugerea cartilagiilor.

Curcuma. Este o mirodenie cu proprietati extraordinare atunci cand vine vorba despre sanatate. Daca durerile si inflamatiile nu iti dau pace, il poti include in regimul tau alimentar. In sucurile smoothie verzi este cel mai delicios.