Alimente Stil de viata

7 tipuri de limonada delicioase si beneficiile lor pentru sanatate

Combinand proprietatile lamaii cu alte ingrediente pentru a obtine cele mai delicioase si mai racoritoare limonade, te vei bucura de multiple beneficii pentru sanatate, dar vei evita in acelasi timp si consumul de sucuri carbogazoase din comert.

Iata care sunt cele mai bune idei atunci cand vine vorba despre prepararea limonadeor, cu diferite ierburi, mirodenii, condimente, legume sau chiar suplimente, pentru a te bucura de cele mai fabuloase bauturi pentru sanatatea ta.

Limonada cu menta. Menta are proprietati digestive minunate, racoritoare si revitalizante. Limonada cu menta proaspata te va ajuta sa suporti mai bine zilele calduroase de vara in care ai nevoie de un plus de energie si de vitalitate. Este si cea mai buna idee pentru a digera mesele mai incarcate si mai greoaie.

Limonada cu busuioc. Limonada cu busioc este ideala pentru a –ti ridica moralul atunci cand te simti mai nostalgic sau mai deprimat. Busuiocul este excelent deoarece ne poate relaxa si stimula in acelasi timp, in functie de nevoile organismului.

Limonada cu scortisoara si ghimbir. Iata o bautura care va veni cu energie pura pentru organismul tau. Daca o vei consuma calda, te va reconforta si va veni cu un plus de caldura pentru zilele mai morocanoase. In plus, te va ajuta sa stimulezi sistemul imunitar, sa iti activezi metabolismul si sa elimini lichidele care se acumuleaza la noi in corp.

Limonada cu curcuma. Iata un remediu antioxidant, anti-inflamatoriu si anti-cancerigen foarte complet pe care ar trebui sa il integrezi la tine in meniu. In plus, curcuma si lamaia sunt alimente excelente atunci cand vine vorba despre functionarea ficatului. Astfel, vei optimiza capacitatea ficatului de a curata sangele si de a elimina toxinele.

Limonada cu sfecla. Este o combinatie ideala care te va ajuta sa combati oboseala si anemia. Vei obtine astfel o bautura minunata in nuante de violet, cu un gust minunat.

O limonada izotonica. Sare marina si bicarbonatul de sodiu sunt cele care te vor ajuta sa obtii o bautura minunata care te va remineraliza si te va hidrata in acelasi timp.

O limonada cu stevie si propolis. Un remediu ideal pentru a stimula sistemul imunitar, dar si pentru a preveni si trata gripele.