Medicina

Sistemul “Dinti intr-o zi”, o adevarata minune stomatologica

Daca in trecut pierderea dintilor era definitiva, lasand cavitatea bucala cu goluri si posesorul ei cu o multime de probleme estetice, prezentul este extrem de ofertant din acest punct de vedere. Stomatologia a evoluat extrem de mult, aparand ideea de stomatologie digitala , solutii pentru eliminarea durerii si tehnici prin care o cavitate bucala fara niciun dinte poate sa fie reparata in doar o zi.

Sistemul ” Dinti intr-o zi ” este una dintre cele mai mari inovatii din domeniul stomatologiei. Practic, pe o baza de 4 sau 6 implanturi, stomatologii pot realiza o reconstructie zambet care tinde spre perfectiune. Noii dinti sunt bine fixati, arata identic, sau chiar mai bine decat dintii naturali si sunt 100% functionali.

Ce reprezinta si cum functioneaza acest sistem?

Este un sistem prin care se poate reconstrui integral dantura, fara a fi nevoie de cate un implant pentru fiecare dinte lipsa. Practic, pe mandibula sunt plasate 4 implanturi, iar pe maxilar 6, urmand ca acestea sa sustina intreaga dantura. O astfel de solutie este perfecta chiar si pentru persoanele care si-au pierdut dintii in urma cu mult timp si nu mai au o masa osoasa foarte buna. Implanturile pot fi introduse in zonele in care masa osoasa permite acest lucru.

Exista cateva elemente cheie care pot defini o astfel de interventie stomatologica:

  • Este 100% sigura. nu exista niciun risc pentru pacient. Acesta poate pleca in 24 de ore acasa cu dinti functionali. Initial, acesti dinti sunt provizorii, insa permit o viata cat se poate de normala, putand fi utilizati pentru mancare, bautura si zambete.
  • Alegerea locului de plasare a implanturilor se face prin planificare computerizata de tip CAD/CAM. Astfel, nimic nu se face la voia intamplarii iar rezultatele sunt foarte bune;
  • Dupa 4-6 luni de la interventie se pune o punte definitiva peste implanturi.
  • Ulterior montarii puntii definitive, riscurile de aparitie a unei complicatii sunt minime. Conform specialistilor, doar 1-2% dintre cei care au avut astfel de interventii au necesitat interventii de urgenta in clinica.

Cui ii este destinata o astfel de solutie si cat costa?

Evident, toti cei care au ajuns sa isi piarda dintii sau o mare parte dintre acestia sunt vizati. Costul este destul de mare, insa cu toate astea, in Romania este mult mai mic decat in alte tari din Europa sau din afara ei. Datorita duratei mici, se pot bucura de o astfel de interventie inclusiv cei care nu locuiesc in Romania.

Costul ajunge la peste 6000 de euro pentru o singura arcada, ceea ce ar putea sa para mult la prima vedere, insa comparativ cu solutiile clasice de reconstructie a zambetului, este extrem de economica. In plus, reprezinta o investitie pe viata, care poate sa ofere incredere in propria persoana, asadar, merita din plin un astfel de efort financiar.