4 bauturi naturale care te ajuta sa dormi mai bine

Toata lumea isi doreste sa doarma mai bine, deoarece un somn odihnitor este sinonim cu sanatate si cu o stare de bine. Dar… cum sa il obtii in mod natural fara sa trebuiasca sa recurgi la medicamente?

Daca iti vei ameliora igiena de somn si daca vei avea cele mai bune obiceiuri adaptate inainte de a merge la somn, toate aceste lucruri pot fi de mare ajutor.

In acelasi timp, cele mai bune bauturi naturale te pot ajuta atunci cand vine vorba despre a dormi mai bine.

Laptele de migdale cu miere. Un pahar cu lapte cald consumat inainte de a merge la somn este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre un somn profund si reparator. Dar laptele de vaca poate fi inlocuit cu cel de migdale. Migdalele contin triptofan si magneziu, doua substante care pot favoriza somnul cand sunt asociate cu mierea.

Laptele de ovaz cu banane. Daca alegi o banana foarte coapta pe care sa o consumi cu o bautura pe baza de ovaz, vei reusi sa dormi mai bine. Banana, la fel ca si mierea, banana este foarte bogata in triptofan si te ajuta sa eliberezi cele mai mari niveluri de serotonina. In plus, ovazul este excelent atunci cand vine vorba despre repaos.

Sucul de cirese. Sucul de cirese este delcios, relaxant, plin de vitamine si un remediu natural pentru a dormi foarte bine si pentru a lupta contra insomniilor. Secretul sau nu este triptofanul ci melatonina care te ajuta sa reglezi multe cicluri. Consuma doua pahare de suc de cirese, unul dupa-amiaza si al doilea inainte de a merge la somn. Vei obtine un nivel mult mai ridicat de antioxidanti care au grija de sanatatea cardiaca si hepatica.

Infuzia de valeriana, de passiflora si melissa. O combinatie minunata care te va ajuta sa te odihnesti si care nu te va lasa sa te trezesti de foarte multe ori pe noapte. Valeriana este una din cele mai puternice plante atunci cand vine vorba despre proprietatile sedative si anxiolitice. Aceste plante au proprietati relaxante pentru muschi si impiedica contractiile produse de tensiune.

About the author
articolesite

Leave a Comment