5 Modalitati de a scapa de respiratia urat mirositoare in mod natural

Respiratia urat mirositoare (halitoza) este o problema cu care se confrunta multi oameni in ziua de azi. Majoritatea incearca sa combata aceasta problema prin folosirea apei de gura sau consumand frecvent pastile mentolate.

Apa de gura este, desigur, folositoare pentru oricine, oferind o multime de beneficii pentru dintii si gingiile noastre. Cu toate acestea, pentru respiratia urat mirositoare, apa de gura este eficienta doar pentru cateva ore si, in plus, nu este naturala. Multi oameni folosesc ape de gura ce au incomponenta substante chimice dure din cauza carora ajung sa observe ulterior diverse efecte secundare negative.

Nu numai ca are efecte secundare, dar niciodata nu produce rezultate permanente. In schimb, apa de gura acopera respiratia urat mirositoare, producand un miros mai puternic, care ascunde temporar halitoza. Cu alte cuvinte, mirosul urat va fi in continuare acolo de indata ce efectul apei de gura va disparea.

Conform specialistilor de la, respiratia urat mirositoare este cauzata, de cele mai multe ori, de tartrul din gura. Acesta se poate indeparta doar printr-un detartraj realizat intr-un cabinet stomatologic. Cu toate acestea, pana cand ajungi la cabinet, poti pune in aplicare una dintre urmatoarele 5 metode de combatere a respiratiei urat mirositoare intr-un mod natural:

1. Bea mai multa apa.

Una dintre cele mai bune solutii este de a bea mai multa apa. Suna prea simplu, dar este probabil cea mai buna strategie dintre toate. Adevarul este ca apa potabila simpla este una dintre cele mai bune munitii pentru combaterea problemelor de respiratie, deoarece mentine gura hidratata si produce mai multa saliva. O gura uscata produce, in mod natural, un miros urat. In unele cazuri, oamenii sufera de halitoza pur si simplu pentru ca nu beau suficienta apa.

2. Renunta la sucuri si la cafea.

Dupa cum am mentionat deja, hidratarea este extrem de importanta pentru a tine mirosul urat departe de gura noastra, insa nu orice lichid este benefic pentru respiratie. Sucurile concentrate, de pilda, usuca si mai tare gura, iar sucurile acidulate vor provoca, de asemenea, un miros urat. Prin urmare, renunta la aceste lichide.

Din acelasi motiv, trebuie sa renunti si la consumul de cafea. Pe langa faptul ca pateaza dintii, cafeaua provoaca o respiratie destul de neplacuta. Daca ramai doar la apa, vei observa o imbunatatire drastica a mirosului gurii.

3. Bea cea verde in fiecare zi.

Ceaiul verde este foarte eficient pentru a mentine respiratia proaspata cat mai mult timp. Acesta este foarte eficient pentru scaderea nivelurilor de bacterii anaerobe. Aproximativ 9 din 10 cazuri de halitoza sunt produse de bacteriile anaerobe si, prin urmare, eliminarea acestora prin consumul de ceai verde este foarte importanta.

4. Foloseste pasta de dinti naturala.

Multe branduri de pasta de dinti utilizeaza lauril de sodiu, un compus neprielnic pentru respiratia orala. Incearca sa folosesti doar branduri de pasta de dinti ce contin ingrediente naturale, deoarece acestea sunt cele mai eficiente pentru combaterea halitozei.

5. Schimba-ti dieta alimentara.

Mancarea sanatoasa este deosebit de importanta pentru cavitatea orala. Aceasta nu numai ca mentine dintii si gingiile sanatoase, dar tine, de asemenea, departe repsiratia urat mirositoare. Asigura-te asadar ca elimini din meniu tot ceea ce inseamna junk food si alimente prelucrate. Inlocuieste-le cu fructe si legume.

About the author
articolesite