Stiai ca exista unele mirodenii care sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre digestie? Deci nu ar trebui sa mai stai pe ganduri atunci cand vine vorba despre a le folosi mai mult in prepararea felurilor de mancare. Au o multime de virturi benefice, efecte digestive minunate si pun cel mai bine in valoare savoarea alimentelor.
Curcuma. Curcuma este o mirodenie care se foloseste de foarte mult timp in Asia pentru a facilita digestia. Este cel care stimuleaza ficatul si favorizeaza excretia bilei. In plus, poate regla hiperaciditatea, protejand peretii stomacului contra arsurilor gastrice.
Trebuie sa il folosesti pentru a colora si parfuma supele, tajinele, cartofii sau orezul. Este ideal si pentru o salata de fructe. Este ideal pentru a « corecta » aciditatea alimentelor.
Ghimbirul. Are efecte foarte pozitive atunci cand vine vorba despre digestie. Poate trata greturile si poate facilita digestia deoarece stimuleaza secretiile bilei si miscarile intestinului. Poate diminua gazele si arsurile si te ajuta sa eviti arsurile la stomac.
Ghimbirul se poate folosi in sote-uri, curry, supe, tocanite sau preparate cu peste.
Scortisoara. Se foloseste de peste 5000 de ani in medicina traditionala chinezeasca sau ayurvedica pentru minunatele sale virtuti terapeutice. In ceea ce priveste digestia, aceasta poate stimula glandele salivare si mucoasele gastrice, favorizand astfel digestia. Are proprietati antispasmodice si poate trata spasmele dureroase de la nivelul stomacului sau ale intestinului. Este deci excelenta contra greturilor, diareei sau a indigestiei.
In bucatarie face minuni alaturi de banane, mere, pere sau si de dovleacul placintar, morcovi, linte sau orez.
Chimionul. Are cele mai bune proprietati antispasmodice, anti-inflamatorii si stimulante digestive. Te ajuta sa lupti contra balonarilor, a arsurilor la stomac, a constipatiei, spasmelor intestinale si erofagiei. Merge de minune cu carnea, cu pestele sau cu tot felul de crustacee.
Tarhonul. O mirodenie care contine estragol, un compus care stimuleaza sucurile gastrice, facilitand astfel digestia. Balonarile si spasmele vor disparea cu ajutorul lui. Frunzele sale proaspete sunt excelente in salate, sosuri sau pentru a aromatiza puiul. Se poate folosi si sub forma de frunze uscate. Poti prepara cu frunzele uscate si o infuzie.