9 alimente suprinzatoare care contin ulei de palmier

Un ulei folosit foarte mult in alimentatia industriala, uleiul de palmier este prezent fara surpriza in foarte multe alimente. Este mult mai ieftin si se foloseste deoarece ajuta ca biscuititi si ciocolata sa nu se topeasca sau ajuta ca alte produse sa ramana cat mai suple. Un ulei aratat din ce in ce mai mult cu degetul din cauza efectelor sale nocive asupra sanatatii. Uleiul de palmier contine aproape peste 50% acizi grasi saturati deci vei fi expus la riscul de a suferi din cauza bolilor cardiovasculare daca il vei consuma zilnic. In plus, padurile sunt decimate pentru a se prepara acesta.

Dar stiai ca si aceste alimente contin ulei de palmier? Iata de ce.

Ciocolata. Uleiul de palmier este folosit in fabricarea ciocolatei deoarece contribuie la crarea unei aparente netede si stralucitoare a ciocolatei. Datorita rezistentei sale la temperatura, aceasta nu se topeste.

Painea. Uleiul de plamier este foarte des folosit pentru a se fabrica painea. Este mai usor de preparat si nu costa atat de mult.

Aluaturile pentru pizza. Uleiul de palmier se folosese din cand in cand in aluaturile congelate pentru pizza pentru ca acestea sa nu curga si pentru a li se ameliora textura.

Prajiturile. Semi-solid si la temperatura ambientala uleiul de palmier este folosit pentru a conferi produselor de patiserie si prajiturilor o textura cremoasa si un gust la fel de cremos.

Supele instant. Da, da, supele instant contin ulei de palmier. Acesta rerezinta minim 20% din greutatea pachetului. Se foloseste in pre-fierberea taieteilor pentru ca atunci cand prepari supa sa adaugi doar apa fierbinte.

Inghetata. Uleiul de palmier vine pentru inghetata cu mai multa consistenta cremoasa. Da. Chiar si inghetata. Toate tipurile de inghetata contin ulei de palmier indiferent de forma, chiar si marcile cele mai renumite de pe piata.

Margarina. Uleiul de palmier se foloseste in margarina, deoarece aduce o structura solida acesteia. Chiari si cele care lupta cica contra colesterolului contin ulei de palmier.

Cerealele. Uleiul de palmier este prezent in foarte multe pachete de cereale. Se afla chiar si in topul ingredientelor, sub numele de ulei vegetal sau sub numele barbar de palmitat ascorbyle.

Biscuitii. Trebuie sa te feresti si de biscuiti. Acestia contin cantitati destul de mici de ulei de palmier deoarece in general sunt constituiti dintr-un procent de peste 95% de cereale.

About the author
articolesite

Leave a Comment