Aminoacizi pentru sportivi. Tot ceea ce trebuie sa stii despre ei

Aminoacizii reprezinta unul dintre cele mai populare suplimente nutritive din lume. Acestia sunt instrumentul perfect pentru cei care doresc sa aiba rezultate vizibile, contribuind la aproape toate procesele biologice din organism.

In magazinele de suplimente sunt o multime de variante de aminoacizi pentru sportivi , insa cei care se afla la inceput trebuie sa stie cu exactitate la ce folosesc aceste suplimente, inainte de a se folosi de ele.

Ce sunt aminoacizii?

Sunt elementele din care sunt formate proteinele in momentul in care sunt consumate. Practic, atunci cand mananci proteine, corpul tau le descompune in aminoacizi, care incep sa aiba diverse sarcini organice in corp. Aminoacizii ajuta pielea, ochii, intestinele, inima sau masa musculara si contribuie in mod decisiv la eficienta sportiva.

Achizitia unor aminoacizi de buna calitate trebuie sa tina cont de tipul de aminoacizi consumati. Nu toti sunt la fel. Acestia sunt impartiti in doua clase mari: esentiali si neesentiali. Dintre cei peste 22 de aminoacizi, doar 8 sunt esentiali si trebuie sa fie introdusi in dieta, in asa fel incat organismul sa poata functiona normal. Aminoacizii neesentiali sunt si ei foarte importanti, asadar, suplimentele pot sa ii contina si pe acestia.

Care sunt aminoacizii esentiali?

Denumirile s-ar putea sa nu iti spuna mare lucru, insa efectele lor asupra organismului sunt mari. Lizina, Fenilalanina, Metionina, BCAA, Leucina, Izoleucina sau valina si treonina sunt aminoacizii care trebuie sa fie consumati de om din alimente, deoarece nu pot fi sintetizati. Dintre toti, aminoacizii cu lant ramificat sunt cei care sunt foarte folositi in culturism. Acestia sunt esentiali in procesul de intretintere, constructie si reparare a tesutului muscular si sunt gasiti adesea sub forma de suplimente.

Aminoacizii cu lant ramificat sunt Leucina, care este responsabila de reglarea nivelului de zahar din sange si de repararea tesuturilor, Izoleucina care are atribute in vindecarea ranilor si valina, tot cu rol in vindecarea ranilor.

Care sunt aminoacizii neesentiali?

Numarul lor este mult mai mare, nu toti fiind foarte importanti. Totusi, exista si cativa aminoacizi care merita luati in seama, cum ar fi glutamina, ariginina si Carnitina. Carnitina, de fapt, este unul dintre cele mai populare suplimente nutritive din salile de fitness si ajuta la preventia impotriva anumitor afectiuni si la oxidarea acizilor grasi.

Cu siguranta, aminoacizii merita studiati, mai ales de catre cei care doresc sa faca sport de performanta. Acstia trebuie sa fie consumati din alimentatie, dar si din suplimente nutritive si este bine sa fie introdusi in corp in mod echilibrat.

About the author
articolesite