Ciocolata- 7 trucuri pentru a o savura fara sa te simti vinovat

Ciocolata este cel mai adesea aratata cu degetul din cauza faptului ca are un nivel ridicat de calorii si ca ne poate ingrasa. Din aceste motive multa lume alege sa nu o consume. Dar chiar daca 100 de grame de ciocolata vin cu aproximativ 550 kcal, sa consumi ciocolata, cu conditia sa privilegiezi calitatea si nu abundenta, este un lucru destul de bun pentru sanatate. Dar cum sa faci pentru a nu te culpabiliza de fiecare data?

Opteaza pentru ciocolata neagra. Pentru a profita de benficiile ciocolatei si pentru a-ti face placere, cel mai bine ar fi sa alegi o ciocolata buna. Ciocolata cu lapte, ciocolata alba cu alune sau cea neagra nu au toate aceleasi beneficii. Cea mai buna este ciocolata neagra, care contine mai putin zahar, este mai amara, simti mai repede senzatia de satietate deci vei consuma si mai putin. In plus, contine si un indice glicemic mai scazut.

Verifica procentul de cacao. Cel mai bine ar fi sa alegi o ciocolata cu un procent de cel putin 65% cacao. Cu cat ciocolata contine un nivel mai ridicat de ciocolata, cu atat aceasta este mai interesanta pe plan nutritiv.

Evita tot felul de substitute. Trebuie sa mai verifici daca tableta contine unt de cacao si nu un substitut al acestuia. Un alt tip de materie grasa poate sa schimbe gustul fin al cicolatei negre si nu vine cu aceleasi beneficii.

Opteaza pentru calitate. Ciocolata din supermarket este cel mai adesea de origine industriala. Cea care este fabricata de specialisti ciocolatieri este mai sanatoasa si este mai calitativa.

Evita excesul. Inca o data, ar trebui sa preferi calitatea si nu cantitatea. Trebuie deci sa te limitezi la cateva patratele de ciocolata pe zi. 20, 30 de grame de ciocolate pe zi sunt de ajuns pentru a beneficia din plin de beneficiile ciocolatei.

Alege momentul potrivit. Trebuie sa iti faci timp pentru a savura fiecare bucatica de ciocolata. Cel mai bine ar fi sa consumi ciocolatala la sfarsitul mesei, cand esti satul deci nu esti tentat sa o consumi in cantitati mari.

Savureaza fiecare imbucatura. Trebuie sa iti mobilizesi simturile pentru a savura fiecare imbucatura. Observa textura catifelata sa inainte de a se topi in gura, simte-i parfumul….

About the author
articolesite

Leave a Comment