Cum îndepărtezi petele de grăsime de pe covor

Cum îndepărtezi petele de grăsime de pe covor

Există o mulțime de produse concepute special pentru curățarea petelor de pe covoare, însă pot fi destul de costisitoare. Conțin adesea substanțe chimice dure care îți pot distruge țesăturile și pot dăuna mediului în timp. În plus, aceste produse de specialitate nu se dovedesc întotdeauna eficiente împotriva petelor dure.

O soluție mai naturală și mai ieftină este bicarbonat de sodiu, folosit ca agent de curățare pentru covoarelor. Acesta contribuie la împrospătarea aspectului și la înlăturarea mirosurilor neplăcute. În plus, nu conține substanțe chimice dăunătoare, așa că poți sta liniștit. Țesăturile tale nu vor fi deloc afectate. Mai mult, dacă îl combinați cu un alt agent de curățare natural, cum ar fi oțetul, amestecul poate îndepărta chiar și cele mai dure pete.

Pentru a-ți da seama de metoda pe care trebuie să o pui în practică, trebuie să-ți dai seama de la bun început cu ce tip de pată te confrunți și anume, dacă este o pată cauzată de grăsimi sau nu. În cazul în care vorbim despre un reziduu de bază de natură uleioasă sau grasă și apare din cauza uleiurilor de gătit, lubrifianți pentru mașini și chiar din cauza unor produse de înfrumusețare precum loțiunile și gelurile de păr.

Începeți prin a șterge cât mai mult din grăsime, folosind un prosop de hârtie albă sau o cârpă de pânză. Nu folosiți niciodată prosoape colorate și nu frecați niciodată pata, deoarece acest lucru vă poate deteriora covorul și vă poate răspândi grăsimea sau transfera vopseaua colorată pe covor. Odată ce ați șters cât mai mult posibil din grăsime, ar trebui să presărați bicarbonat de sodiu uscat deasupra petei. Lăsați bicarbonatul de sodiu să stea Cel mai bine este să așteptați până a doua zi dimineață. Apoi, va trebui să aspirați zona și să inspectați pata. Mai multe modalități de a curăța petele sau de a îndepărta mirosurile urâte găsiți pe thedeco.ro.

About the author
articolesite

Leave a Comment