De ce sa incerci acupunctura? 3 motive

Din ce in ce mai multe persoane isi indreapta atentia spre acupunctura, fie ca nu au reusit sa isi trateze afectiunile prin alte metode, fie din dorinta de a evita administrarea unor medicamente in favoarea unei abordari holistice. Recunoscuta drept o practica ce poate trata numai putin de 40 de afectiuni printre care tulburari gastro-intestinale, probleme articulare si ale sistemului nervos, dureri cronice, probleme cu circulatia, anxietate si depresie, iata care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa incerci acupunctura.

Este o practica care se adapteaza pacientului

Fiecare pacient in parte este diferit. Acupunctura trateaza corpul in globalitatea sa, nu doar anumite organe sau anumite parti ale corpului. Aceleasi simptome la persoane diferite pot avea origini complet diferite. La prima consultatie, medicul face un bilant complet al starii de sanatate ale pacientului, acordand o atentie deosebita trecutului medical. Medicul ii va pune pacientului intrebari cu privire la igiena de viata, tipul de sport practicat, regimul alimentar si profesia.

Un tratament natural

Acupunctorul trateaza nu doar simptomele, activeaza capacitatile naturale ale corpului sa se auto-vindece, atacand radacinile problemei sau ale bolii. Cercetarile efectuate demonstreaza faptul ca acupunctura declanseaza mecanismele corpului sa produca propriile sale substante anti-durere. Endorfinele si dopamina provoaca o senzatie de bunastare si reduc durerea. Corpul cunoaste doza exacta de care are nevoie pe moment, o veritabila farmacie care poate sa produca propriile medicamente pentru a se trata, fara efecte secundare.

O arma anti-stres

Pe langa faptul ca trateaza simptomele fizice si emotionale aflate in stransa legatura cu stresul, acupunctura se adreseaza radacinii acesteia din urma. Qi este energia vitala care animeaza si controleaza functiile corpului uman. Aceasta trece prin mai multe cai, meridiane si alimenteaza corpul intreg. In momentul in care Qi este blocat, corpul si organele sunt « stresate »  si starea de sanatate este afectata. Rolul acupuncturii este sa restabileasca sau sa restaureze integritatea diferitelor organe afectate sau slabite de stres, pe langa faptul ca evalueze calitatea si cantitatea energiei Qi.

Acupunctura are o serie de « efecte secundare » extrem de placute. Dupa o sedinta de acupunctura vei fi complet relaxat, vei avea un somn de calitate, vei avea o digestie mai buna si moralul va fi ridicat.

About the author
articolesite

Leave a Comment