Descopera beneficiile fructului de acai

In centrul alimentatiei populatiei amazoniene de mai multe secole, fructul de acai este extrem de popular in Brazilia si se face cunoscut incetul cu incetul si in restul lumii datorita beneficiilor sale multiple. Supranumit « arbrorele vietii » de brazilieni, acai este un arbore palmier din America de Sud pe care cresc fructe mici de culoarea purpurie. Studiile recente il plaseaza in topul listei de super alimente datorita laturii sale nutritive si puterii sale  antioxidante incredibile.

Acai este un fruct fragil cu gust subtil, un amestec vibrant intre fructele rosii si cacao. Acest fruct confera energie si contine un numar mare de antioxidanti, acizi aminati si acizi grasi esentiali.

O putere antioxidanta incredibila. Acest fruct mic este un remarcabil concentrat de antioxidanti care contribuie la lupta impotriva imbatranirii premature a celulelor si previne aparitia bolilor cardiovasculare. Contine de 10 ori mai multi antioxidanti decat strugurele si de patru ori mai multi antioxidanti decat rodia.

Un continut energetic ridicat. Cu un continut scazut de zahar, fructul de acai are un continut bogat de macronutrienti si este extrem de energetic. In realitate, fructul de acai contine un complex de acizi aminati care contribuie la buna functionare a muschilor. Ideal pentru a incepe ziua.

Bogat in minerale. Fructul de acai are un continut important de minerale si oligolemente ce contribuie la contractia muschilor si la regenerarea celulelor. Prin urmare, este un fruct ideal pentru sportivi.

Omega 3 si Omega 6.  Fructul de acai ofera o sinergie de grasimi poli si mono-nesaturate, grasimi bune care participa la structura si la functionarea corecta a membranelor celulare (neuroni, creier), care intervin in numeroase functii biologice precum transportul anumitor proteine, hormoni si vitamine in sange. Corpul nu poate sintetiza grasimile Omega 6 de aceea trebuie luate din alimentatie.

Fibre. Fibrele alimentare existente in fructul de acai contribuie la reglarea tranzitului intestinal, conferind energie difuzata de-a lungul intregii zile si o senzatie de satietate de durata. Fructul de acai faciliteaza si digestia.

About the author
articolesite

Leave a Comment