Descopera care sunt beneficiile semintelor de pepene rosu

Pepenele rosu este un delicios fruct de vara, foarte racoritor si hidratant, datorita nivelului sau ridicat de apa si de substante antioxidante. Este unul din alimentele estivale ce se recomanda cel mai mult deoarece are o mare putere de hidratare mai ales atunci cand este foarte cald.

In plus, pepenele rosu este foarte bogat in nutrienti esentiali care vin cu o multime de beneficii pentru organism. Acesta contine o substanta numita licopen care pe langa faptul ca vine cu foarte putine calorii te ajuta sa iti purifici organismul.

Dar foarte putina lume stie ca semintele de pepene rosu sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre beneficiile acestuia pentru sanatate. Iar aceste seminte sunt aruncate cel mai adesea. Dar in realitate sunt pline de nutrienti si de proprietati de care ar trebui sa profiti numaidecat.

Daca vei adauga semintele de pepene rosu  in infuzii sau in sucurile smoothie vei reusi sa previi numeroase boli, dar vei stimula in acelasi timp si buna functionare a organismului.

Vrei sa afli care sunt toate beneficiile semintelor de pepene rosu?

Sunt un laxativ natural. Semintele de pepene rosu au o cantitate ridicata de fibre dietetice, nutrienti care pot regla miscarile intestinale pentru a elimina toxinele care pot « otravi » corpul. Te ajuta sa lupti contra constipatiei si pot regla in acelasi timp digestia.

Au o putere diuretica excelenta. Infuzia medicinala de seminte de pepene rosu este de mare ajutor in acest caz, te ajuta sa lupti contra acumularii de deseuri in organism si previne in acelasi timp formarea de calculi renali. Stimuland eliminarea de toxine si de metale grele, vei fi protejat contra unor boli grave. Iar datorita capacitatii lor de a echilibra lichidele si sarea in organism, consumand in mod regulat seminte de pepene rosu vei favoriza mentinerea sub control a tensiunii arteriale.

Sunt surse de antioxidanti. Pepenele rosu este foarte bogat in licopen dar semintele sale sunt bogate in alti nutrienti pretiosi precum magneziul si zincul.

Sunt surse de energie. Mineralele si fibrele sunt de mare ajutor pentru a lupta contra oboselii. Vor ameliora in acelasi timp randamentul fizic si mental.

Sunt de mare ajutor pentru echilibrul lipidelor din sange. Acest lucru se datoreaza bogatiei lor in acizi grasi polinesaturati precum omega 3 si 6.

About the author
articolesite

Leave a Comment