Pansamentul pentru plagi, ce calitati trebuie sa aiba?

In momentul in care, ca urmare a unui accident, apar plagi cronice sau acute, sau o anumita boala duce la rani destul de grave, cum ar fi ulcerele varicoase, sau picioarele diabetice, ingrijirea trebuie sa se faca cu o foarte mare atentie. Un rol foarte important in ingrijire il are pansamentul, deoarece acesta poate sa opreasca sangerarea, sa previna contaminarea si sa protejeze zona de accentuarea ranii.

In lipsa unui pansament special conceput pentru anumite tipuri de rani, se poate pune o simpla fasa normala, atata vreme cat este curata. Totusi, medicii recomanda mai degraba pansamentele de tipul HydroClean.

De ce HydroClean?

Pentru ca este un pansament gandit de medici, cu scopul de a grabi vindecarea plagilor. Acesta vine la pachet cu o serie de avantaje:

  • Este impregnat cu solutie Ringer, este hidroactiv si super absorbant;
  • Ajuta plaga sa fie irigata continuu, fara a fi indepartat timp de 3 zile;
  • Grabeste vindecarea plagii;
  • Este foarte subtire si flexibil, ceea ce asigura un confort sporit pentru pacient;
  • Este realizat din mai multe straturi:un film exterior care este impermeabil, un nucleu cu mecanism de clatire si un strat de contact cu plaga, care previne aderenta la aceasta.

Practic, acest pansament joaca importantul rol de grabire a vindecarii. Este ideal pentru aproape orice tip de plaga, inclusiv pentru cele cu probleme de vindecare.

Care sunt plagile pentru care acest pansament este ideal?

Pansamentul este bun pentru aproape orice tip de plaga, fie ca este vorba despre ulcere varicoase, plagi acute, arsuri, zgarieturi, julituri sau plagi aparute dupa interventii chirurgicale. Practic, modul in care este realizat si prezenta solutiei ringer ajuta la absorbtia particolelor de fibrina si a particulelor necrozate, mentinand mediul umed in plaga.

Alte sfaturi utile pentru vindecarea rapida a unei plagi

  • Indiferent ca folosesti HydroClean sau alt pansament, evita produsele care se pot lipi de rana;
  • Igiena plagii este esentiala. Aceasta poate sa fie curatata prin solutie salina sau prin alte metode recomandate de medici;
  • Anumite plagi foarte profunde necesita sutura chirurgicala, pentru ca in felul acesta se pot repara mult mai repede structurile profunde ale musculaturi.
About the author
articolesite