7 obiceiuri de adoptat pentru a reduce aciditatea corpului

Suferi din ce in ce mai des din cauza crampelor, a durerilor articulare sau a arsurilor de stomac? Cu siguranta ca acestea sunt semnele unui dezechilibru acido-bazic in corp. Acest echilibru metabolic este extrem de important pentru sanatatea oaselor si a organelor si este influentata in primul rand de alimentatie.

Atunci cand PH-ul corpului este pe la 7,3 -7,4 corpul se afla intr-un echilibru perfect si toate sistemele corpului functioneaza in mod corect. Atunci cand acest PH se diminueaza, organismul devine acid, ceea ce numim acidoza. Un corp plin de acid consuma o multime de energie si de minerale pentru a restabili echilibrul.

Deci atunci cand aciditatea in corp este una foarte ridicata, corpul este suprasolicitat pentru a restabili echilbrul, aparand probleme precum starile de oboseala, crampele, durerile articulare cronice, tendinitele si crampele, palpitatiile sau tremuratul. Pe termen lung, corpul se demineralizeaza.

Evita alimentele industriale. Foarte rapid si usor de preparat, felurile de mancare semi-preparate, sosurile sau biscutiii industriali pot fi tentante dar sunt pline de conservanti si de agenti de textura care pot face organismul sa devina mai acid.

Fa-ti plinul de fibre. Pentru a reduce aciditatea, corpul are nevoie de fibre. Acestea sunt prezente in oleaginoase, condimente, dar si in fructe si legume. Fulgii de ovaz sau semintele de in sunt o sursa foarte interesanta. O infuzie pe baza de in este cea care te va ajuta sa repari tesuturile.

Bea cat mai multe infuzii. Poti inlocui ceaiul negru cu ceaiul verde sau cel alb care nu sunt atat de acide. Ar trebui sa privilegiezi ceaiurile de calitate, mai ales cele remineralizante precum cele pe baza de urzici, de ovaz sau de bambus.

Redu cantitatea de faina alba folosita. La fel ca si zaharul si sarea alba, faina alba este o faina rafinata care a trecut prin mai multe procese din cauza carora si-a pierdut nutrientii.

Consuma legume crude. Acestea contin o multime de minerale, oligoelemente, antioxidanti, fibre alimentare, clorofila, oxigen si enzime naturale.

Diminueaza consumul de proteine animale. Excesul de carne poate sa duca la un nivel prea ridicat de acid uric, fosforic si sulfuric, acizi foarte greu de eliminat.

Fa sport si odihneste-te. Trebuie sa te relaxezi, sa iti faci timp doar pentru tine, sa practici yoga sau meditatia, sa te odihnesti…

About the author
articolesite

Leave a Comment