Alegerea celei mai bune saltele pentru dureri de spate

Dormitul pe o saltea nepotrivita poate provoca dureri de spate mai mici sau mai mari. Lipsa de sprijin a unei saltele cauzeaza o postura incorecta, dureri musculare si impiedica spatele sa fie aliniat in mod corespunzator. Toate acestea contribuie la aparitia durerilor de spate.

Confortul somnului este, de asemenea, sacrificat in cazul in care salteaua nu se potriveste preferintelor personale ale utilizatorului. O saltea care ofera atat confort cat si suport pentru spate, ajuta la reducerea durerilor din zona lombara si cervicala si permite intregii coloane vertebrale sa se odihneasca in mod eficient si sa isi reinnoiasca celulele in timpul noptii.

Existand o varietate atat de mare de saltele pe piata, alegerea saltelei potrivite poate fi foarte dificila.

Urmatoarele orientari practice sunt concepute sa ii ajute pe pacientii cu dureri de spate sa aleaga cea mai buna saltea pentru suportul spatelui si pentru un somn confortabil:

1. Preferintele personale ar trebui sa stabileasca, in cele din urma, care ar fi cea mai buna saltea. Nu exista un singur stil sau tip de saltea care sa fie benefic pentru toate persoanele cu dureri de spate. Orice saltea care il ajuta pe individ sa doarma fara dureri si sa se trezeasca odihnit, este buna pentru el. Pacientii cu dureri mici de spate ar trebui sa aleaga salteaua care indeplineste standardele lor pentru confort si sprijin, astfel incat sa obtina cel mai odihnitor somn.

2. Trebuie sa se cunoasca si sa se inteleaga componentele fizice ale saltelei. Bobinele sau arcurile interioare ale unei saltele ofera suport. Numarul si dispunerea bobinelor variaza in functie de tipul saltelei. Materialul din partea de sus a saltelei vine in mai multe grosimi diferite. Adancimea saltelei variaza, de obicei, de la 15 la 30 de centimetri. Alegerea numarului de bobine, tipului de umplutura si adancimii saltelei trebuie sa fie determinata de preferintele individuale.

3. Cei cu dureri de coloana trebuie neaparat sa foloseasca o saltea cu suport pentru spate. O saltea buna ar trebui sa ofere sprijin pentru curbele naturale si pentru alinierea coloanei vertebrale. Un suport corect pentru spate ajuta, de asemenea, la evitarea sau diminuarea durerilor musculare la trezire. In timp ce nu exista date clinice cu privire la cea mai buna saltea pentru durerile de spate, studiile au constatat ca saltelele cu nivel mediu de fermitate sunt cele mai eficiente in ameliorarea disconfortului si durerilor in zona umerilor, gatului si spatelui, fiind mult mai benefice decat saltelele ferme.

De asemenea, o saltea buna trebuie sa te fereasca si de alte probleme medicale, cum ar fi alergiile. Poti gasi pe http://b365.ro un articol special despre alergii

About the author
articolesite

Leave a Comment