Cartoful dulce- numai beneficii pentru sanatate

Cartoful dulce este cel mai adesea ocolit din cauza cartofilor obisnuiti, care se consuma mult mai des. Cand vei citi cate beneficii are pentru sanatate, cu siguranta ca il vei mai consuma mai des. Iata care ii sunt deci beneficiile de care trebuie sa profiti cat mai repede.

Este o sursa excelenta de vitamine. Cartoful este o sursa foarte buna de vitaminele A si B6. Un singur carotof dulce iti va acoperi necesarul zilnic de vitamina A. Impresionant nu-i asa? Coaja cartofului dulce este o sursa excelenta de antioxidanti, mai ales de antiocianine. Atunci cand vei gasi cartoful dulce, trebuie sa stii ca ii vei mari si nivelul de betacaroten, un alt antioxidant foarte puternic. Asociind cartoful dulce cu uleiul de masline, betacarotenul se va transforma in vitamina A. In plus, acesta mai contine si vitaminele B2, B5 si C.

Este o sursa excelenta de minerale. Cartoful dulce este o excelenta sursa de cupru si magneziu care pot contribui la prevenirea problemelor cauzate de radicalii liberi. Este si o sursa foarte buna de fibre, de fier, de fier, de calciu si de potasiu.

Este un aliment cu proprietati antimutagene. Substantele active antimutagene sunt cele care pot preveni formarea de celule canceroase. Datorita nivelului sau important de antocianine, cartoful dulce in  nuante de violet are cea mai puternica actiune antimutagena.

Este cel mai bun aliat al diabeticilor. Mai ales cel alb. Este ideal pentru a stabiliza nivelul de insulina. Cartoful dulce are un rol foarte important in prevenirea diabetului si a hipertensiunii datorita bogatiei sale in vitamine si minerale.

Este cea mai buna arma anti-hepatica. Un studiu a demonstrat faptul ca daca se consuma suc de cartof dulce, functiile hepatice sunt imbunatatite. Mai ales la persoanele care prezinta riscuri de hepatita. Nivelul de enzime hepatice poate sa scada si ele foarte usor datorita lui.

Te ajuta sa reduci riscurile legate de bolile cardiovasculare. Consumand cartof dulce ai mai multe sanse sa te protejezi contra oxidarii colesteroluluiu rau. Iar bogatia sa in vitamina C te ajuta si sa te protejezi de bolile cardiovasculare.

Te ajuta sa diminuezi stresul. Datorita magneziului, te vei relaxa, calma si arterele, oasele, muschii si nervi vor fi mult mai sanatoase.

About the author
articolesite

Leave a Comment