Ai auzit cu siguranta pana acum vorbindu-se despre efectele nocive ale zaharului alb asupra organismului. Nu stii insa cum sa il elimini de la tine din alimentatie fara sa trebuiasca sa renunti la prajituri?
In acest articol vei afla care sunt cele mai sanatoase alternative la zaharul alb mult mai sanatoase, naturale care au beneficii incredibile asupra organismului.
Zaharul alb este un adevarat venin pentru organismul nostru. Nu vine cu niciun beneficiu ba din contra. Efectele sale nefaste asupra organismului sunt numeroase. Este foarte acidifiant si sta la originea a numeroase boli de care suferim.
Cele mai bune alternative la zaharul alb. Poti gasi in comert numeroaee alternative de calitate, naturale care sunt excelente pentru sanatate. Vin cu vitamine si cu minerale si pot regla in acelasi timp pofta de dulce.
Ai grija deoarece edulcorantii chimici precum zaharina sau aspartamul deoarece nu sunt deloc cele mai bune alternative. Nu contin calorii dar consumate pe termen lung pot fi destul de nocive pentru organism. Aspartamul poate sa fie chiar cancerigen.
Stevia. Este o planta originara din Paraguay care are o putere mare de indulcire si care are excelente proprietati pentru sanatate.
Mierea de albine. Este un aliment delicios si nutritiv care vine cu multa energie si vitalitaate si care poate intari sistemul imunitar.
Melasa de cereale. Este foarte nutritiva si foarte bogata in minerale. Melasa de cereale – de orz sau de orez vine cu un gust foarte dulce pentru o multime de alimente.
Siropul de artar. Un ingredient cu valori nutritive foarte complete. Se consuma mai ales in Canada sau Statele Unite.
Siropul de agave. Are un gust dulce, bland si delicat, fiind ideal pentriu toate tipurile de alimente.
Atentie la zaharul care se ascunde in diferite alimente. Daca te-ai decis cumva sa elimini zaharul din alimentatie, ai grija la alimentele transformate care il contin intr-o cantitate destul de mare.
Iata cateva dintre ele:
- bauturile dulci, alcoolice si cateva sucuri din comert.
- produsele de patiserie, prajiturile mai ales si miezul de paine.
- deserturile lactate elaborate.
- cerealele de la micul dejun.
- sosurile, mai ales ketchupul.