Sanatate si nutritie – de ce ar trebui sa consumi mai des migdale?

Migdalele sunt cel mai adesea aratate cu degetul din cauza faptului ca se spune despre ele ca ingrasa. Dar nu este asa. Contrar ideilor preconcepute, migdalele sunt foarte benefice pentru sanatate si pentru silueta chiar.

De ce ar trebui sa le consumi mai des? Iata cinci motive.

Migdalele, un atu de pret pentru silueta. Migdalele sunt de real ajutor atunci cand vine vorba despre mentinerea siluetei. Sunt o sursa excelenta de nutrienti datorita acizilor grasi mononesaturati care participa la mentinerea nivelului de colesterol bun. In plus, datorita bogatiei lor in fibre si proteine vin cu o senzatie de satietate prelungita. Te ajuta deci sa reduci senzatia de foame si sa scapi de tentatia de a rontai mereu in timpul zilei, de mare ajutor deci cand esti la regim.

Migdalele reduc riscul de a suferi din cauza bolilor cardiovasculare. Migdalele sunt foarte bogate in vitamine si minerale. Consumand in jur de 73 de grame de migdale pe zi vei reusi sa reduci nivelul de colesterol rau. In plus, aportul lor de magneziu te ajuta sa iti ameliorezi in mod considerabil circulatia sanguina. Cu alte cuvinte, factori importanti pentru a limita riscurile de a suferi din cauza accidentelor vasculare cerebrale.

Migdalele, cele mai bune fructe uscate atunci cand vine vorba despre sanatatea  oaselor. Datorita mineralelor si calciului care se afla in migdale, aceste fructe uscate oleaginoase sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre intarirea si protejarea oaselor. O veste buna- migdalele pot sa regleze hipertensiunea datorita potasiului prezent in mod natural in ele.

Migdalele sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre arsurile de stomac. Uleiul continut in migdale poate « tapita » peretii stomacului actionand pe post de agent protector contra arsurilor de stomac. Acizii grasi din migdale pot sa absoarba acidul prezent in sistemul digestiv.

Migdalele au un aport excelent de proteine vegetale. Migdalele se pot prepara foarte usor si sunt delicioase in sucurile smoothie, in salate sau in preparatele pe baza de legume. Sunt cea mai buna sursa de proteine vegetale atunci cand vrei sa consumi mai putina carne de exemplu. Sau atunci cand nu consumi deloc in cadrul unei alimentatii vegetariene. Pe langa asta, fibrele din migdale sunt de mare ajutor pentru tranzitul intestinal.

About the author
articolesite

Leave a Comment