Marul-de-scortisoara este cel mai adesea confundant cu fructul Graviola. Sunt insa fructe disctincte care au insa acelasi gust. Aceste fructe sunt dulci, cremoase si delicioase si multi le descriu ca si o combinatie intre nuca de cocos si para. Marul-de-scortisoara este cunoscut si sub numele de Annona Squamosa si are o savoare unica dar si o multime de avantaje pentru sanatate.
Este excelent pentru piele si par. Acest fruct gurmand este excelent sursa de Vitamina A. Contine si un antioxidant puternic care iti va face parul stralucitor si pielea sanatoasa si tanara.
Este foarte bun pentru ochi. Vitamina A este excelenta si pentru ochi. Acest nutrient este cel care protejeaza celulele corneei si alte retinei contra radicalilor liberi nocivi.
Poate favoriza ingrasarea. Unele persoane nu vor sa slabeasca ci vor sa se ingrase. Consumul regulat de Marul-de-scortisoara poate ajuta la atingerea obiectivelor. Acest fruct furnizeaza in corp calorii sanatoase. Nu contin zaharuri rafinate fata de alte alimente de pe piata.
Este benefic pentru a lupta contra astmului. Marul-de-scortisoara contine si foarte multa vitamina B6. Un nutrient poate preveni inflamarea bronhiilor. Deci te poate ajuta calmezi si sa reduci crizele de astm.
Poate reduce riscul aparitiei crizelor cardiace. Datorita bogatiei lor de magneziu, aceste fructe poate diminua considerabil riscul aparitiei unor cize cardiace. Mineralele ajuta la destinderea muschilor cardiaci si nu ii lasa sa se surmeneze.
Poate regla tensiunea arteriala. Un alt mineral prezent in Marul-de-scortisoara foarte bun pentru sistemul cardio-vascular este potasiul. Acesta poate diminuna presiunea arteriala si poate destinde peretii vaselor de sange.
Poate diminua nivelul de colestrol rau. Marul-de-scortisoara este foarte bun pentru colesterol deoarece contine vitamina B3 care poate mari nivelul de colesterol bun si este foarte bogat in fibre. Fibrele actioneaza contra nivelului de colesterol rau.
Poate trata anemia. Un regim slab in fier poate creste riscul aparitiei anemiilor. Acest mineral este de fapt promordial pentru producerea de globule rosii. Marul-de-scortisoara este foarte bogat in fier si tine anemia la distanta.
Este plin de energie. Marul-de-scortisoara contine si vitamina B1. Este un nutrient foarte important pentru a transforma alimentele in energie. Daca ai nevoie de o doza de energie stii ce trebuie sa rontai.
Poate intari oasele. Magneziul este la fel de important ca si calciul pentru a intari oasele. Acesta actioneaza activand vitamina D care favorizaza absorbtia de calciu. Marul-de-scortisoara este o excelenta sursa de magneziu.