3 sosuri foarte populare dar extrem de nocive pentru sanatate

Cu siguranta ca si tu esti una din persoanele care adauga un strop de sos sau mai mult,  felurilor de mancare pentru a le conferi un plus de savoare. Datorita acestor condimente industriale papilele tale gustative sunt mult mai “rasfatate”. Nu-i asa?

E trist, dar condimentele tale preferate nu se multumec sa vina doar cu un plus de savoare. Multe dintre ele pot sa iti influenteze in mod negativ starea de sanatate din cauza ingredientelor pe care le contin. Si consumandu-le in mod regulat, te vei trezi ca ai o presiune arteriala mult prea ridicata, kilograme in plus sau ca suferi din cauza unor boli cardiace.

Iata cele trei tipuri de condimnte sau de sosuri care ar trebui sa fie evitate cu orice pret. Vei reusi astfel sa iti pastrezi sanatatea si sa pierzi kilogramele in plus.

Ketchup. Nu lasa mentiunea « rosii » de pe etichete sa te insele. Condimentul tau rosu preferat este intr-adevar plin de rosii care vin cu vitaminele A, C, dar si cu licopen, un puternic antioxidant anti-cancer. Dar este plin de sodiu si de zahar.

Deci daca vrei sa slabesti sosul ketchup pus peste felurile de mancare nu este o idee prea buna. Nivelul sau ridicat de zahar te impiedica sa ai silueta la care ai visat de mult. In plus, este nociv pentru dinti, pentru piele si pentru ficat. Sodiul poate face ravagii atunci cand vine vorba despre sanatate si tensiune. Si hipertensiunea arteriala este un factor de risc important in numeroase boli.

Maioneza. Multe preparate sunt mult mai savuroase cand contin si maioneza. Intr-adevar, maioneza este un condiment foarte popular dar care contine grasimi saturate care iti pot rotunji talia si care iti pot infunda arterele. Un alt punct negativ pentru maioneza – contine ulei de soia. Ai impresia ca este sanatos daca este pe baza de soia? Nu e chiar asa. Uleiul de soia trece printr-o multime de transformari si este un pericol pentru santate. Maioneza contine si zahar in exces.

Sosul pentru gratar. Acest tip de sos contine foarte mult zahar. Dar si sodiu. Zaharul este cel care vine cu gustul crocant si o irezistibila savoare pentru carnea rosie. Ai insa o alternativa- alege sosul pentru gratar care contine foarte putin zahar.

About the author
articolesite

Leave a Comment