3 alimente fermentate indispensabile dintr-un regim alimentar

Alimentele fermentate provin din traditii foarte vechi ale unor multe tari, unde acestea se consuma pe pot de garnitura pentru felurile de mancare care sunt mai greu de digerat, precum carnea.

Care sunt beneficiile alimentelor fermentate? Alimentele fermentate sunt vii. Cu alte cuvinte, sunt cele care contin micro-organisme ce pot favoriza si repopula flora intestinala bacteriana.

Beneficiile acestor alimente sunt urmatoarele:

  • pot ameliora digestia.
  • pot dezumfla abdomenul.
  • pot regla tranzitul intestinal.
  • pot ameliora asimilarea nutrientilor din alimente si pot preveni deficitul nutritional.
  • pot intari sau stimula sistemul imunitar datoria legaturii care exista intre intestine si sistemul imunitar.

Este important sa se consume aceste alimente fermentate in mod regulat deoarece exista anumiti factori ce pot distruge flora intestinala, precum stresul, fumatul sau antibioticele.

Bautura cu coaja de ananas. Bautura fermentata cu coaja de ananas are un mare avantaj- se foloseste o parte din fruct care se arunca in general si care totusi contine enzime puternice si foarte bune pentru sanatate.

Aceste enzime sunt cele care pot activa procesul de fermentare ale acestei bauturi delicioase si surprinzatoare care are un gust asemanator cu cel al cidrului de mere.

Sucul obtinut cu ajutorul cojii de ananas, zahar si apa este foarte benefic pentru digestie. Va favoriza eliminarea de lichide si va stimula flora intestinala.

Varza acra. Varza acra este varza fermentata cu sare de mare care se consuma in numeroase tari europene alaturi de carne sau de peste. Este o sursa deloc de neglijat de probiotice si de vitamina C. Este si foatte lejera si satioasa.

Kefirul. Kefirul este un fel de ciuperca cu ajutorul careia se pot fermenta orice tip de lapte de provenienta animala. Aceasta se alimenteaza cu lactoza, adica cu zaharul din lapte. Se poare cumpara sau il poti prepara foarte simplu la tine acasa. Este foarte bogat in probiotice, va proteja flora intestinala, va regla tranzitul si te va ajuta sa te bucuri in acelasi timp de un nivel minunat de vitamine si proteine.

About the author
articolesite

Leave a Comment