3 recomandari pentru a controla retentia de apa

Atunci cand suferim din cauza retentiei de apa, cel mai adesea ne gandim sa avem grija doar la alimentatie. Dar evitarea sedentarismului si masajele locale sunt alti factori de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa tii sub control retentia de apa.

Ce este retentia de apa?

Retentia de apa este consecinta acumularii de lichide, de apa mai ales, in majoritatea tesuturilor care apartin corpului. Principalul factor de incidenta poate sa fie un dezechilibru hormonal, un dezechlibru care nu te mai lasa sa reglezi asa cum trebuie acumularea de lichide.

Femeile sunt afectate de retentia de apa mai ales atunci cand sunt la ciclu, in a doua faza, cea care se situeaza intre ovulatie si sosirea menstruatiei.

Un alt factor care poate influenta aparitia retentiei de apa tot la femei ar putea fi contraceptivele orale.

Dar si barbatii se pot confrunta cu aceasta problema suparatoare si neplacuta. Aceasta poate sa fie cauzate de numerosi factori precum:

  • supraponderabilitatea.
  • posturi identice pe o perioada mai indelungata de timp.
  • sedentarismul.

Cum se poate identifica rentia de apa?

Simptomele ce ar trebui sa te alarmeze sunt urmatoarele:

  • dureri ale articulatiilor.
  • stare de disconfort in diverse parti ale corpului – gambe, picioare, brate, sani si solduri.
  • parti ale corpului mai late decat celelalte.

Cum se poate controla aceasta boala neplacuta?

Fa mai multa miscare sau un masaj local al partilor afectate. Unul din factorii determinanti in aparitia retentiei de apa este sedentarismul. Deci daca nu faci miscare in mod regulat, circulatia sanguina va avea de suferit si organismul va suferi din cauza unei stari de letargie. Adica vei suferi de retentie de apa in mai multe parti ale corpului mai ales la extremitatile inferioare. Mersul pe jos sau masajul va stimula cel mai bine circulatia sanguina.

Consuma cat mai putina sare si cat mai putin zahar. Excesul de zahar are tendinta sa se acumuleze in organism. Cel mai nociv este cel prezent in dulciuri si produse de patiserie de tot felul. Iar sodiul nu lasa apa acumulata sa se elimine asa cum trebuie.

Incearca sa ai o alimentatie adaptata. Alimentele proaspete precum banana, ceapa, fructele rosii mici, pestele sau nucile si migdalele sunt cele mai benefice in acest caz.

About the author
articolesite

Leave a Comment