3 sucuri smoothie curative pentru sindromul colonului iritabil

Sindromul colonului iritabil este o problema destul de frecventa care afecteaza un numar ridicat de persoane in ultima vreme. Nu se stie exact care este cauza acestei afectiuni, dar stresul, anumite infectii sau reactii alimentare par sa fie principalele responsabile.

In orice caz, este vorba despre o realitate concreta care are simptome reale si care ne face viata mai dificila.

Ce poti face contra sindromului colonului iritabil? Pe langa tratamentul sau sfaturile medicului, poti prepara cele mai sanatoase si mai delicioase sucuri smoothie care pot trata simptomele acestei patologii.

Un suc smoothie pe baza de aloe vera si kiwi. Cu siguranta ca stii deja care sunt multiplele beneficii ale celebrei aloe vera. Este una din cele mai adaptate plante pentru a trata sindromul colonului iritabil datorita proprietatilor sale anti-inflamatorii. Poate sa reduca impactul bacteriilor care imbolnavesc colonul. In plus, are o actiune hidratanta si curativa asupra peretilor intestinului. Atfel ca alimentele se vor sintetiza mult mai bine. Iar daca vei mai adauga si kiwi vei obtine un suc plin de vitamine, sanatos care se poate digera foarte usor.

Un suc smoothie pe baza de papaya si de musetel. Pe langa aceste doua ingrediente mai ai nevoie de un pliculet de ceai de menta, suc de lamaie si miere. Este un suc smoothie foarte complet care se poate bea inca de dimineata. Papaya este unul din fructele care se poate digera cel mai usor datorita papainei pe care o contine. Menta este si ea benefica pentru a trata sindromul colonului iritabil. Uleiul sau contine menthol care te ajuta sa controlezi contractiile musculare din intestin. In plus, poti beneficia de virtutile musetelului, care poate calma, dezinflama si regla problemele legate de constipatie sau diaree.

Un suc smoothie pe baza de pepene rosu, para si melissa. Fructele combinate cu plantele medicinale sunt de mare ajutor pentru a trata colonul iritabil. Vei beneficia de o actiune sedativa, anti-inflamatorie si curativa. Melissa este cea mai buna planta pentru a trata crampele sau contractiile intestinale. Para se poate digera foarte usor si este plina de vitamine si minerale. Pepenele rosu va hidrata, este diuretic si contine o multime de vitamine si de minerale.

About the author
articolesite

Leave a Comment