4 semne ale unei deficiente in potasiu

Decompensarea nivelului de potasiu este un lucru destul de grav ce se poate intampla in organism. Poate sa afecteze nervii si felul in care acestia comunica cu toate celulele musculare in sistemul digestiv, inima si alti muschi.

Cea mai mare parte din potasiu se regaseste in celule. Iar un regim echilibrat este cel care poate sa mentina un nivel stabil de potasiu in sange. Daca alimentatia este insa una foarte limitata, daca nu consumi alimente sanatoase sau daca regimul tau alimentar nu este echilibrat, este clar ca se va ajunge la o carenta in potasiu.

Dar care sunt semnele unei carente sau deficiente in potasiu?

Te simti mai mereu obosita si fragila. Primele semne ale unei deficiente in potasiu pot sa fie durerile musculare, crampele si  o  fragilitate anormala. Dar aceasta fragilitate nu afecteaza dor bratele si picioarele, dar si muschii respiratorii si gastro-intestinali. Un nivel foarte  scazut de potasiu nu va lasa celulele musculare sa se incarce repede cu energie iar muschii nu se vor mai putea contracta astfel.

Fragilitatea, spasmele musculare, senzatia de greutate sau mancarimile sunt semnele unei carente in potasiu.

Inima iti bate in mod neregulat. Lipsa prelungita de potasiu poate sa afecteze destul de tare si sistemul cardiovascular. Primele simptome- batai neregulate ala inimii fara o cauza aparenta. O bataie neregulata a inimii poate sa apara in mod normal cand alergi sau cand depui un efort mult prea intens. Dar nu este normal sa apara atunci cand stai linistita si iti vei de rutina ta obisnuita.

Lipsa de potasiu poate sa incetineasca ritmul inimii si sa dea stari de greata.

Hipertensiunea arteriala. Factorii care pot afecta tensiunea arteriala sunt foarte numerosi. O deficienta in potasiu este si ea determinanta. Excesul de potasiu si deficienta in potasiu pot genera schimbari de tensiune.

Crampele. Activitatea si destinderea muschilor  depinde de potasiu. Atunci cand exista un deficit in potasiu, muschii raman incordati si pot aparea crampe dureroase. Crampele sunt destul de frecvente la atleti sau la sportivi. Un lucru care se poare rezolva cu ajutorul unei bauturi bogate in potasiu si electroliti.

About the author
articolesite

Leave a Comment