5 factori care pot influenta fertilitatea masculina

La varste fragede, intre 20 si 30 de ani, femeile sunt, de cele mai multe ori, cele care isi doresc cu ardoare un copil. Instinctul patern ajunge sa cuprinda barbatii abia dupa 30 de ani. Pentru multi insa, fertilitatea poate sa fie o problema. Din cauze precum alimentatia, poluarea sau varsta, numarul barbatilor care prezinta probleme in ceea ce priveste fertilitatea este din ce in ce mai mare.

Daca esti barbat, iti doresti copii, la un moment dat si nu vrei sa te confrunti cu infertilitate masculina , trebuie sa fii informat. Tocmai de aceea, iti prezentam cele mai comune 5 elemente care produc aceasta problema.

5 factori care influenteaza fertilitatea masculina

  1. Varsta. De cele mai multe ori este avuta in vedere varsta mamei atunci cand se concepe un copil. Varsta tatalui conteaza si ea, insa.   Riscurile unei sarcini in care partenerul masculin are mai mult de 45 de ani sunt mult mai mari decat cele dintr-o sarcina cu parteneri tineri.
  2. Caldura. Cresterea temperaturii corpului, mai ales in zona testiculelor, poate sa duca la reducerea cantitatii de sperma. Sunt de evitat, asadar, locuri precum piscinele incalzite, sauna sau spa-urile, cel putin in perioada in care se doreste conceperea unui copil. De asemenea, nu este indicat sa se tina laptopul in brate atunci cand este utilizat.
  3. Sportul. Sportul este cat se poate de sanatos, insa poate sa duca si la infertilitate in anumite conditii. Spre exemplu, sporturile dure, unde exista riscul de lovituri in testicule sau ciclismul, prezinta riscuri substantiale in acest sens. Daca practici un astfel de sport este bine sa incerci sa te protejezi cat mai bine.
  4. Fumatul, alcoolul si alimentatia. Evident, conteaza si ceea ce consumi. Fumatul poate sa afecteze destul de grav DNA-ul din sperma iar alcoolul duce la impotenta. IN ceea ce priveste alimentatia nesanatoasa, aceasta duce la obezitate, o alta mare problema ce ataca fertilitatea.
  5. Grasimea. Este simplu: daca vrei sa ai copii si sa fie sanatosi este bine sa ai o viata 100% sanatoasa. Acest lucru inseamna, in primul rand, o alimentatie corecta, in care sa nu sari peste mese si sa eviti acele alimente gustoase, de altfel, dar total nesanatoase. Ne referim la alimentele procesate cu cantitati uriase de E-uri in ele, la sucurile acidulate, la prajeli si la dulciuri. Este greu sa le eviti intr-o societate in care sunt peste tot, insa nu este imposibil.

Daca esti in varsta, numai ce ai fost la sauna, ai facut ciclism, fumezi, bei si mananci nesanatos nu inseamna neaparat ca nu poti sa faci copii. Inseamna,insa, ca trebuie sa incerci sa iti schimbi stilul de viata si sa incerci sa reduci din aceste obiceiuri nesanatoase. Efectul nu este benefic doar pentru un eventual copil, ci si pentru tine. Vei putea sa te bucuri de viata pentru mai multi ani si sa eviti spitalele.

About the author
articolesite