Obiceiurile care iti pun sanatatea in pericol la birou

In ultimii ani, din ce in ce mai multe locuri de munca au ajuns sa fie practicate din spatele unui birou. O simpla cautare pe site-urile de joburi dupa angajari in judetul Brasov, Cluj, Bucuresti sau Timisoara dezvaluie un procent de peste 50 % de locuri de munca pentru care nu este nevoie de deplasare sau de stat in picioare. Astfel de joburi sunt atractive si genereaza venituri substantiale, fara indoiala, insa in acelasi timp sunt riscante pentru sanatatea fiecaruia dintre noi. Daca vrei sa ai un job de birou si sa te declari sanatos si peste 10-20 sau 30 de ani, este bine sa te asiguri ca tii sub control urmatoarele obiceiuri, care iti pun sanatatea in pericol.

Ce sa nu faci cand esti la birou?

  • Sa petreci prea mult timp stand pe scaun. Exista oameni care timp de cateva ore nu se misca de pe scaun. UN astfel de obicei duce la obezitate, diabet, probleme ale oaselor si probleme musculare. Cel putin o data pe ora, timp de cateva minute, este bine sa iti dezmortesti corpul, sa dai o tura de birou sau chiar sa iesi la o gura de aer. Nu la o tigara, la o gura de aer.
  • Sa mananci neregulat. Un alt obicei total nesanatos pentru cei care lucreaza de la birou este acela de a sari peste mese. De cele mai multe ori se sare peste micul dejun, se mananca ceva frugal la pranz si se goleste frigiderul seara, in momentul in care se ajunge acasa. Este un stil de alimentatie extrem de prost, care iti modifica intregul organism intr-un timp scurt. Este usor sa te ingrasi, insa este foarte greu sa dai grasimea jos ulterior.
  • Sa bei prea putina apa. Obisnuiesti sa iti iei o sticla de cola sau o cafea si sa sorbi regulat cate o gura. Poate ca efectul de moment este unul placut, insa pe termen lung poate sa dauneze. In primul rand, aceste bauturi nu hidrateaza, doar pacalesc corpul, iar deshidratarea afecteaza grav sanatatea. In al doilea rand, cofeina duce la probleme de odihna si la o multime de alte afectiuni grave daca este consumata in exces. Este indicat sa ai mereu la indemana o sticla cu doi litri de apa, din care sa bei in micile pauze cate un pahar.
  • Sa muncesti peste program. Toata lumea are de rezolvat proiecte cu termene limita si toata lumea isi doreste apreciere, mai multi bani sau o promovare. Cu toate astea, munca peste program este total nesanatoasa. Daca iti doresti o viata lunga, fara griji, este bine sa te multumesti la cele 8 ore de munca zilnic. Exista companii care scad programul la 6 ore, asadar, timpul privat, de relaxare, este mult mai important.

De retinut:

Daca iti doresti o viata sanatoasa si in acelasi timp vrei sa muncesti la birou, trebuie sa ai mereu la indemana apa, sa te misti ori de cate ori ai ocazia, sa ai o pozitie corecta la birou si sa mananci toate cele 3 mese zilnice, la ore cat mai exacte. Nu este greu, insa primul pas este intotdeauna dificil.

About the author
articolesite