5 feluri sanatoase in care poti folosi orezul din conopida

O alternativa foarte sanatoasa la alimentele feculente, orezul din conopida este cel mai delicios atat fiert cat si in varianta sa cruda. Iata cateva idei care te vor ajuta sa il integrezi foarte usor la tine in meniuri.

Foarte apreciat de catre persoanele care urmeaza un regim paleo, orezul din conopida este un produs plin de beneficii, perfect pentru sanatate. Contine foarte putine calorii, are un aport nutritiv foarte bogat, un gust neutru si poate fi folosit in foarte multe preparate, unele mai delicioase ca celelalte.

Orezul din conopida preparat la tigaie. Iata cea mai simpla modalitate prin care poti prepara orezul din conopida. Pune in tigaie ulei de cocos, in care sa calesti o ceapa. Adauga mai apoi orezul din conopida si alte ingrediente la alegere precum ciupercile, mazarea, usturoiul, rosiile, ardeiul… adauga oua batute dar si ghimbir, coriandru, somon sau piept de pui. Cea mai importanta idee – sa mizezi pe alimente sanatoase si savuroase.

Orezul din conopida in preparate gen wrap. Sandvisul tip wrap nu este o gustare foarte sanatoasa mai ales atunci cand are o multime de calorii provenite de la folosirea de ingrediente precum maioneza sau branza. Poti amesteca insa intr-un wrap orezul din conopida cu castraveti, rosii, ton sau vinete la gratar pentru un preparat la fel de delicios.

Orezul din conopida intr-un Poke bowl. O tendinta forte a anului 2016, Poke bowl consta intr-un preparat hawaian compus in general din peste crud taiat cubulete si marinat in sos de soia si seminte de susan. La toate acestea se adauga quinoa, orez, alge, varza kale, avocado, rosii, porumb sau soia. Dar daca vrei sa eviti pe cat posibil cerealele si alimentele feculente, le poti inlocui fara probleme cu orezul din conopida.

Orezul din conopida in supa de carne sau de legume. In supa de carne sau de legume, taieteii pot fi inlocuiti foarte usor cu orezul din conopida.

Orezul din conopida pentru aluatul de pizza. Aluatul obisnuit de pizza poate sa fie inlocuit foarte usor cu unul pe baza de orez din conopida. Amesteca-l cu oua, branza light, sare si piper si adauga mai apoi ingrediente la alegere.

 

About the author
articolesite

Leave a Comment