5 plante care pot calma durerile intestinale

Din cauza une mese copioase, poti suferi destul de tare din mai multe cauze: a balonarilor, a arsurilor la stomac sau a crampelor intestinale. Plantele sunt insa de mare ajutor atunci cand vine vorba despre calmarea durerilor intestinale si reglarea tranzitului intestinal.

Sanatatea florei intestinale ar trebui sa fie o prioritate pentru tine deoarece sistemul digestiv este considerat a fi al doilea creier. Remediile naturale pot sa fie de mare ajutor in acest caz. Care sunt plantele pe care trebuie sa te bazezi?

Ridichea neagra. Celebra pentru proprietatile sale antiseptice si antibacteriene, ricdichea neagra se foloseste in domeniul fitoterapiei pentru a purifica ficatul. O cura cu ridiche neagra este cea care iti va ajuta organismul sa lupte contra neplacerilor cauzate de o digestie dificila. Digestia dificila poate sa fie cauzata de bacteriile prezente in exces in sistemul digestiv. Iar compusii din ridichea neagra sunt de mare ajutor pentru a lupta contra bacteriilor.

Lemnul dulce. Lemnul dulce se foloseste in special pentru a trata arsurile la stomac. Dar datorita flavonoizilor pe care ii contine, lemnul dulce are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Aceste molecule sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba despre lupta contra radicalilor liberi responsabili cu imbatranirea prematura si oxidarea celulelor din corp.

Anghinarea.  Anghinare este folosita inca din Antichitate pentru a se ameliora cu ajutorul ei digestia. Frunzele sale inca se mai folosesc si acum in medicina traditionala europeana. Anghinarea contine insulina, un lichid capabil sa ajute bacteriile benefice din intestin sa pastreze in buna stare sanatatea intestinala. In plus, contine fibre care pot sa previna constipatia.

Anasonul stelat. Sub forma de infuzie, poate trata spasmele intestinale si poate lupta in acelasi timp contra unei respiratii urat mirositoare. Are si o actiune carminativa deoarece ajuta la  reducerea formarii de gaze si a balonarilor legate de aerofagie.

Menta piperita. Frunzele sale sunt de mare ajutor pentru a trata spasmele gastro-intestinale si flatulentele. Iar doua, trei picaturi de ulei esential de menta piperita diluate in putin ulei vegetal bio sunt de ajuns pentru a reduce problemele digestive. In interiorul frunzelor de menta se regasesc o multime de principii active- menthol, vitamina C si antioxidanti.

About the author
articolesite

Leave a Comment