5 plante foarte eficiente pentru a lupta contra frigului si virusilor

Fitoterpia reprezinta un aliat de pret atunci cand vine vorba despre a lupta contra frigului, a microbilor sau a virusilor. Care sunt cele mai bune plante care iti pot stimula sistemul imunitar pentru a te putea bucura de cea mai senina iarna ?

Echinaceea. Aceasta floare frumoasa in nuante de purpuriu, este vedeta printre plante atunci cand vine vorba despre imunitate. Radacinile sale sunt folosite de foarte multa vreme in America de Sud pentru a trata ranile. Dar este cea mai buna si pentru a preveni neplacerile cu care vine sezonul rece mai ales pentru a trata afectiunile cailor respiratorii. Este foarte eficienta deci pentru a preveni dar si pentru a trata.

Chiparosul. Este o planta cu o actiune anti-virala, care contine tanini, ideali pentru a decongestiona mucoasele si pentru a evita proliferarea de microbi. De indata ce virusii incep sa circule se poate combina cu echinaceea pentru a stimula sistemul imunitar. Extractul de plante are compusi activi garantati. Poti consuma o lingurita cu extract de chiparos, de patru ori pe zi, timp de 10 zile pe luna.

Catina. Iata un alt partener ideal pentru a lupta contra neplacerilor cauzate de sezonul rece. Este cea care poate creste rezistenta la frig, care poate stimula tonusul si fabricarea de anti-corpi. Este foarte bogata in flavoinoizi si vitamina C, chiar mai bogata decat fructul kiwi.

Rozmarin. Sub forma de ulei esential, rozmarinul, este cel mai bun pentru a stimula sistemul imunitar. Iar puterea sa anti-infectioasa nu mai trebuie sa fie demonstrata. Poti miza si pe un decoct de flori de consumat inainte de fiecare masa timp de o luna.

Astragalus. Aceasta planta de origine chinezeaza este cea mai eficienta bariera contra virusilor, fiind cea care va sustine sistemul imunitar datorita puternicii sale concentratii in saponine si polizaharide tonifiante. In plus, poate stimula farbicarea de anti-corpi in mucoasa nazala a persoanelor care sunt sensibile la schimbarile de temperatura. Mai poate favoriza buna functionare a glandelor suprarenale, un lucru ce ajuta la evitarea instalarii unei stari de oboseala.

About the author
articolesite

Leave a Comment