6 retete originale pentru a te hidrata in aceasta iarna

Vrei sa revolutionezi felul in care te hidratezi si sa consumi altceva in afara de banalul pahar cu apa plata? Iata cateva idei de bauturi cu cele mai benefice ingrediente care imbina de minune gustul cu beneficiile in materie de sanatate.

Stii foarte bine ca vara este esential sa te hidratezi si nu mergi niciunde fara o sticla de apa. Dar iarna hidratarea este la fel de importanta. Mai ales din cauza faptului ca iarna transpiram mai putin decat vara si toxinele nu sunt atat de bine eliminate prin intermediul pielii.

In plus, aceste deseuri sau reziduuri sunt tratate de catre ficatul nostru, o veritabila mini statie de epurare. Iar aceasta statie de epurare este pusa la grea incercare de meniurile iernii. Este deci esential sa te hidratezi pentru a-l stimula asa cum trebuie. Iata cum poti face asta.

Supa de legume. Supa de legume este un aliat esential pentru sanatate si hidratare. Mai ales calda pentru un confort digestiv ideal. Consumata la cina va lasa corpul sa se hidrateze si sa se odihneasca in acelasi timp.

Supa miso. Supa miso este foarte bogata in enzime, vitamine si minerale si este cea mai buna pentru a intari sistemul imunitar. Aluatul miso se poate cumpara sub forma de aluat sau in saculete. Prepara-l cu napi, alge si morcovi pentru a te bucura de o multime de benficii.

Sucul cald de merisoare. Iata cea mai buna alternativa fara alcool la vinul cald. Vei putea profita astfel de antioxidanti si de o multime de alti activi ideali pentru sistemul circulatoriu.

Apa de argila. Argila este cea care va absorbi tot ceea ce este nociv in organism. Este foarte interesanta si pentru a preveni neplacerile legate de frigul de afara.

Infuzia de cimbru. Cimbrul este cea mai buna planta cu virtuti antiseptice, care poate calma tusea si care poate trata problemele di.egstive. Il poti lasa la infuzat cu ardei iute, un antioxidant sau  curcuma, un anti-inflamatoriu, cel mai bun pentru digestie.

Apa chaї. Este o apa pe baza de scortisoara, de cardamom, de cuisoare, de piper, ardei iute si ghimbir, ideala pentru sanatate.

About the author
articolesite

Leave a Comment