5 probleme legate de un sistem imunitar slabit

Sistemul imunitar este cel care detine cel mai important si mai deosebit rol, cel de a proteja organismul de substantele nocive numite antigeni, adica cele care sunt purtatoare de virusi, de bacterii, de toxine si de tot tipul de substante straine si nocive care ii pot compromite starea de sanatate.

Atunci cand detecteaza orice tip de substanta nociva ce poate ataca organismul, sistemul imunitar mareste productia de proteine numite anticorpi, si astfel poate distruge patogenii ce pot afecta starea de sanatate.

Dar din cauza expunerii continue la stres, la o proasta alimentatie si la anumite tipuri de boli, sistemul imunitar are foarte mult de suferit. Functionarea sa corecta va avea foarte mult de suferit si nu va mai avea cum sa duca la bun sfarsit sarcinile sale zilnice. Din acest motiv, este foarte important sa se detecteze toate semnele legate de slabirea sa si sa se ia masurile necesare pentru a le neutraliza.

Infectiile recurente. Dat fiind faptul ca sistemul imunitar este cel care ne protejeaza organismul in fata atacurilor virusilor, bacteriilor sau micozelor, deteriorarea sa continua duce la dezvoltarea unor infectii recurente. Problemele legate de tractul urinar, inflamatiile sau problemele legate de sistemul digestiv arata ca acesta nu raspunde asa cum trebuie in fata agentilot externi.

Alergiile. Reactiile alergice mai frecvente la unele persoane apar din cauza raspunsului sistemului imunitar in fata agentilor externi cum ar fi polenul sau praful. Alterarea starii pielii, stranuturile continue sau congestiile cailor respiratorii pot fi semnele unui sistem imunitar slabit.

Plagile care se cicatrizeaza mai greu. Timpul de vindecare a plagilor tine cel mai adesea de gravitatea lor si de originea lor. Dar atunci cand sistemul imunitar este slabit, ranile mai superficiale nu se vindeca sau nu se cicatrizeaza foarte usor. Si pot aparea astfel riscuri legate de infectii sau de alte complicatii.

Gripa si raceala. Gripa, raceala si alte infectii sau probleme ale cailor respiratorii sunt rezultatul reducerii productiei de anticorpi fabricate de catre mecanismele de aparare ale corpului.

O stare de oboseala sau de slabiciune. Daca te simti in mod constant slabit sau obosit, fara vreo cauza aparenta, sistemul imunitar slabit poate sa fie de vina.

 

About the author
articolesite

Leave a Comment