5 remedii naturale pentru a reduce inflamatiile genunchiului

Inflamatiile si durerile la genunchi fac parte din neplacerile care pot sa apara din cauza unor maladii ale oaselor sau articulatiilor. Dar si din cauza unor traumatisme sau a unei uzuri premature.

Uneori insa, atunci cand genunchiul se inflameaza si isi mareste temperatura, isi face aparitia o alta probelema neplacuta, sub numele de hemoragie articulara. Principala caracteristica a acestei probleme este acumularea de lichid sinovial.

Acest fluid este prezent in majoritatea articulatiilor din corp si chiar este necesar pentru lubirifierea sa. Dar producerea sa excesiva poate duce la inflamatii.

Aceasta situatie poate sa devina destul de repede destul de dificila si neplacuta, mai ales atunci cand nu se iau masurile necesare pentru a o remedia cat mai repede.

Dar din fericire, datorita unor remdii naturale, anti-inflamatorii se pot restabili functiile geninchiului. Care sunt cele mai bune remedii pe care poti miza deci?

Ceaiul cu ghimbir si curcuma. Iata un puternic remediul anti-inflamatoriu si diuretic, care poate calma durerile provocate de acumularea de lichide in genunchi. Compusii sai pot diminua productia celor doua enzime care maresc nivelul de inflamatie.

Tratamentul cu miez de avocado si aloe vera. Iata un produs cu folosire cutanata care are proprietati calmante si anti-inflamatorii. Dupa ce va fi aplicat, acest amestec va ameliora circulatia sanguina din zona genunchiului si va controla inflamatiile in acelasi timp.

Tratamentul cu ulei de masline si cu usturoi. Uleiul de masline si usturoiul sunt aliati de pret atunci cand vine vorba despre a lupta contra inflamatiilor provocate de retentia de lichid sinovial. Compusii sai activi sunt cei care pot frana raspunsul inflamatoriu si care pot activa circulatia sanguina pentru a se putea trata genunchiul afectat.

Infuzia cu papdie. Proprietatile diuretice ale papadiei sunt ideale atunci cand vine vorba despre tratarea durerilor si a inflamatiilor provocate de acumularea de lichide in genunchi. Compusii sai hidratanti si analgezici sunt cei care te ajuta sa tratezi articulatiile rigide si vor stimula in acelasi timp eliminarea de fluide retinute.

Compresele cu infuzii de salvie. Iata un remediu calmant si anti-inflamatoriu care poate trata genunchiul afectat foarte repede si foarte eficient. Aceasta planta va reactiva circulatia sanguina din zona afectata si va stimula eliminarea de lichid retinut in acelasi timp.

About the author
articolesite

Leave a Comment