5 surse de zahar nebanuite

Nu iti plac dulciurile sau vrei sa renunti incet-incet la zahar? Cu atat mai bine! Dar stiai ca poate consumi mai mult zahar decat ai putea crede? Iata care sunt cele cinci alimente care contin mult mai mult zahar decat ai putea crede.

Sosurile. Sosurile pentru paste si sosurile pentru gratar contin zahar. Da. Dar mult mai mult decat ai putea crede. O jumatate de ceasca de sos pentru spaghetti contine aproxomativ 12 grame de zahar, aceeasi cantitate de sos pentru gratar in jur de 44 de grame. Sosul ketchup contine 27 de grame. Chiar si sosul pentru salata contine in jur de 9 grame de zahar pe portie.

Iaurtul. Chiar daca se spune despre iaurt ca este o gustare foarte sanatoasa, acesta nu este atat de inocent precum ai putea crede. Nu numai ca este indulcit in mod natural dar contine si o multime de zaharuri adaugate mai ales daca este fructat sau daca contine fructe. O singura portie simpla de 170 de grame poate sa contina intreg aportul de zahar recomandat pentru o zi. Deci daca adori iaurtul trebuie sa alegi versiunea sa natur si sa adaugi tu fructe in el.

Sucurile de fructe. Cu siguranta ca stii deja ca bauturile gazoase sau cocktailurile de fructe nu sunt cea mai buna alegere pentru sanatate. Si poate te gandesti ca sucurile pure de fructe nu au zahar si ca sunt mult mai sanatoase. Trebuie sa stii insa ca daca fructele au fost transformate in suc, corpul nostru nu le mai recunoaste ca si un fruct natural. Un pahar de suc de fructe contine 24 de grame de zahar iar aportul zilnic recomandat este de 25!

Painea, pizza si biscuitii. Toate varietatile de pizza contin un minimum de zahar. Este nevoie de acesta pentru a activa drojdia din aluat.

Cerealele si batoanele granola. Crezi ca faci cele mai bune alegeri daca eviti cerealele multicolore? Nu chiar. Un bol de muesli poate sa contina intreaga cantitate de zahar recomandata zilnic. Batoanele granola vin cu jumatate din aportul zilnic recomandat. Cea mai buna idee- sa iti prepari in casa cerealele si batoanele. Asa vei sti cu precizie cat zahar contin fiecare.

About the author
articolesite

Leave a Comment