6 beneficii ale semintelor de pepene rosu fierte in apa

Pepenele rosu este cel mai consumat fruct al verii. Pe langa savoarea sa delicioasa, sucul sau este cel care ne ajuta sa ne hidratam mai ales atunci cand transpiram foarte mult. In plus, este foarte diuretic si foarte indicat deci in cazul in care suferi din cauza retentei de lichide.

Dar semintele pepenelui rosu sunt si ele pline de beneficii de care ar trebui sa profiti numaidecat.

Aceste mici seminte sunt pline de nutrienti, cei mai importanti fiind: vitaminele A, B, C, minerale- fier, magneziu si calciu, dar si antioxidanti sau grasimi saturate si polinesaturate.

Dar daca vei incerca sa fierbi semintele de pepene rosu, te vei bucura de o multime de beneficii minunate, printre care:

Iti vei ameliora tranzitul intestinal. Semintele de pepene rosu sunt foarte bogate in fibre deci ideale pentru cei care sufera din cauza constipatiei.

Iti vei curata rinichii. Semintele de pepene rosu au o actiune diuretica excelenta. Cu alte cuvinte, sunt cele care te vor ajuta sa iti cureti rinichii iar acestia se vor debarasa in mare parte de substantele nocive care ar putea sa ii afecteze. Sa nu uitam ca rinichii au o functie foarte importata atunci cand vine vorba despre digestie.

Vei intarzia aparitia semnelor trecerii timpului. Zincul si magneziul au cele mai importante proprietati antioxidante. Deci sunt un veritabil obstacol atunci cand vine vorba despre distrugerea celulelor. In acest sens, sunt de mare ajutor si pentru a preveni unele boli precum Parkinson sau Alzheimer.

Nu vei mai avea nevoie de bauturi energetice. Semintele de pepene rosu au un aport de calorii foarte important. Este si unul din motivele pentru care se recomanda sa se conume mai ales vara. Din cauza caldurii, energia poate sa scada. Este vorba deci despre un izotonic foarte important, economic si mai ales, fara efecte secundare.

Iti vei proteja inima. In acest caz, cea  mai importanta este arginina. Este vorba despre un aminoacid prezent in proteine care poate regla tensiunea arteriala.

Sunt antidepresive naturale. Bautura care rezulta din fierberea semintelor de pepene rosu este foarte bogata in vitamine din grupa B, vitamine foarte importante atunci cand vine vorba despre sintetizarea serotoninei.

About the author
articolesite

Leave a Comment