6 obiceiuri care pot provoca inflamatii ale abdomenului

Numeroase sunt persoanele care cred ca singura cauza a unui abdomen balonat sau inflamat este acumulare de grasime care vine de la o proasta alimentatie sau o lipsa de activitate.

Dar exista numerosi alti factori care pot duce la inflamatii abdominale. De exemplu, un consum excesiv de sare duce la retentia de apa in tesuturi care poate mari in mod mecanic raspunsul inflamatoriu al organismului.

Acelasi lucru se poate intampla si in cazul unei intolerante alimentare care poate genera indigestie si probleme ale tractului digestiv.

Este important deci sa se cunoasca problemele sau proastele obiceiuri care pot duce la aceste inflamtii. Care sunt cele mai frecvente dintre ele?

Consumi lactate. Consumul de lactate si de produse derivate este una din principalele cauze ale inflamatiilor abdominale. Acest lucru se datoreaza intolerantei la lactoza, zaharul natural din lapte care poate fermenta in colon atunci cand corpul nu produce enzime care sa il digereze in mod normal. Laptele vegetal este o alternativa mai sanatoasa.

Mananci prea repede. Daca vei manca prea repede si  nu vei digera asa cum trebuie alimentele, vei ajunge la indigestie deoarece o mare cantitate de aer va ajunge in stomac. Mesele principale ar trebui sa dureze macar 20 de minute.

Consumi prea multa sare. Consumul excesiv de sare este una din cauza principala a retentiei de apa, a hipertensiunii arteriale si a inflamarii tesuturilor din corp. Sarea marina si cea de Himalaya sunt cele mai sanatoase alternative. Mai poti folosi cele mai sanatoasa si savuroase condimente precum cimbrul, oregano sau piper.

Mesteci prea multa guma. Consumul zilnic de guma de mestecat nu te lasa sa ai abdomenul plat la care visezi atat de mult. La fel ca si atunci cand mananci prea repede inghiti prea mult aer. Mai bine ai rontai o gustare sanatoasa pe baza de fructe sau legume.

Consumi bauturi carbogazoase. Cel mai bine ar fi sa renunti la ele deoarece nu au deloc substante nutritive iar substantele lor artificiale sunt periculoase pentru sanatate.

Sari peste mese si nu mananci suficient. Daca vei sari peste mese si vei diminua portiile pe care le vei consuma nu vei slabi. Sunt obiceiuri proaste care pot provoca reactii contrare in organism si care pot duce la dificultati digestive. Mananca de cinci ori pe zi, portii mici de mancare pentru a nu complica digestia.

About the author
articolesite

Leave a Comment