6 semne care arata ca nu esti intr-o forma excelenta

Corpul tau iti trimite in mod continuu indicii cu privire la starea ta de sanatate. Trebuie doar sa fii foarte atent/a cu privire la anumite semne pentru a-ti da seama daca esti bine sau nu.

Problema cu multe persoane este ca au tendinta sa puna pe seama lipsei de somn, a oboselii sau a stresului multe simptome pe care le observa in viata de zi cu zi. Dar aceste simptome au multe de dezvaluit si ar fi bine sa tii cont de ele.

Iata care sunt acestea.

Daca ai burtica. Daca faci sport in fiecare zi si daca ai o buna igiena alimentara, acest lucru se va vedea la nivelul fizicului, mai ales la forma abdomenului. Dar daca acesta se rotunjeste din ce in ce mai tare si ai grija de silueta poate ca prezinti unele riscuri cu privire la diabet si colesterol.

Buzele crapate mereu. Buzele crapate pot sa fie semnul unei carente de Vitamina B si se zinc. Daca observi ca buzele tale au tendinta sa se crape mai mereu, trebuie sa iti imbogatesti alimentatia cu aceste doua produse.

Prea multe fire albe. Bineinteles ca trebuie sa tii cont si de mostenirea genetica inainte de a intra in panica. Multe persoane au destul de multe fire albe inainte de a ajunge la varsta de 40 de ani din cauze pur genetice. Dar daca parul isi pierde din culoare inainte de 40 de ani, acest lucru ar putea semnala un diabet.

Unghii moi si deformate. Unghiile tale pot sa arate multe despre starea ta de sanatate. Daca apar tot felul de linii pe unghii inseamna ca nu mananci asa cum trebuie sau ca suferi de un inceput de anemie.

Culoarea si forma unghiilor tale pot sa constituie si ele un indiciu important. De exemplu daca ai probleme cu tiroida unghiile tale se vor incovoia.

Picioare si maini mereu reci. Daca ai picioarele si mainile reci mereu, chiar si atunci cand este cald, aceste simptome ar putea fi cauzate de mai multe probleme benigne. Mai poate arata faptul ca circulatia sanguina nu functioneaza asa cum trebuie. Pot fi si semnele unei anemii sau carente daca observi o cadere subita a parului sau a pufului care creste in mod normal pe degete.

Sprancene prea scurte. Daca sprancenele devin mult prea scurte sau fine pot aparea unele probleme endocrinologice sau dermatologice.

About the author
articolesite

Leave a Comment