7 carminative naturale care te vor ajuta sa elimini gazele mai repede

Medicamentele carminative sunt cele care pot favoriza diminuarea sau eliminarea gazului din aparatul digestiv. Sunt cele care elimina in acelasi timp flatulentele si colicii. In plus, au un efect antispasmodic asupra muschilor stomacului, reducand in acelasi timp fermentatia din intestine.

Si cum acumularea de gaze este o problema destul de frecventa, industria farmaceutica a pus la vanzare pe piata numeroase produse care pot trata aceasta problema neplacuta. Dar studiile au ajuns la concluzia ca unii compusi chimici ai medicamentelor pot avea efecte nefaste asupra sanatatii si pot veni cu cele mai neplacute efecte. Exista insa produse 100% naturale, care datorita compozitiei lor, au efecte similare cu cele ale medicamentelor, fara sa provoace insa efecte secundare.

Feniculul. Este una din cele mai eficiente plante carminative pentru a controla excesul si producerea de gaze, dar si inflamatiile ce pot aparea. Infuzia de fenicul este antispasmodica. Este cea care va diminua tensiunea abdominala si durerile.

Planta Boldo. Este o planta foarte populara, folosita mai ales in tratamente alternative pentru a avea grija de sanatatea ficatului si a sistemului digestiv. Este cea mai buna pentru a proteja stomacul datorita compusilor sai.

Menta. Este cea care poate preveni si diminua formarea de gaze in intestine. Este si cea care te ajuta sa digerezi mai bine alimentele pentru a evita durerile de tot felul si constipatia.

Anasonul. Are cele mai benefice proprietati carminative si digestive, de mare ajutor pentru a controla flatulentele si inflamatiile.

Scortisoara. Este una din cele mai puternice mirodenii cu proprietati carminative. Se poate folosi sub forma de infuzii pentru a trata gazele, durerile de stomac si indigestiile.

Bicarbonatul de sodiu si lamaia. Iata cea mai buna asociere atunci cand vine vorba despre a trata problemele intestinale si aciditatea din stomac.

Musetelul. Iata o planta foarte eficienta atunci cand vine vorba despre a trata durerile stomacale, dar si alte probleme digestive, precum inflamatiile, flatulentele si ulcerul.

Nu ar trebui sa alegi mai multe din cele sapte remedii prezentate aici. Alege unul singur, deoarece combinandu-le te pot confrunta cu efecte secundare neplacute.

About the author
articolesite

Leave a Comment