8 beneficii incredibile ale ananasului

Ananasul este un fruct tropical foarte celebru in lumea intreaga. Datorita gustului sau dulce delicios, se foloseste in foarte multe feluri de mancare dar si bauturi sau deserturi printre altele.

Ananasul este cea mai buna sursa de nutrienti deoarece este singurul fruct care contine bromelina, o enzima care faciliteaza procesele digestive si care are o mare putere anti-inflamatorie.

Deci organsimul tau trebuie sa profite din plin de toate virtutile acestui fruct minunat cat mai repede. Iata 8 dintre ele.

Ananasul are o actiune diuretica. Nivelul sau ridicat de fibre si de apa fac din ananas un fruct excelent pentru a controla problemele legate de retentia de apa. Este ideal atunci cand tii o cura de slabire, previne bolile cronice si calculii renali.

Lupta contra radicalilor liberi. Compusii antioxidanti ai ananasului lupta contra radicalilor liberi si previn orice tip de problema celulara. Consuma-l deci pentru a te proteja de bolile cardiovasculare, de guta si de artrita dar si de diferite tipuri de cancer.

Reduce riscurile de a suferi din cauza hipertensiunii. Daca vei consuma cantitati mari de potasiu si vei reduce nivelul de sodiu vei reusi sa combati si sa scazi riscul de a suferi din cauza hipertensiunii. Ananasul este ideal deoarece vine cu 1 mg de sodiu si cu 195 mg de potasiu.

Ananasul poate ameliora digestia. Foarte multe probleme digestive se pot trata cu ajutorul ananasului care vine cu enzime digestive si cu fibre. Fibrele sustin miscarea intestinala pentru a lupta contra constipatiei si enzimele faciliteaza digestia pentru o mai buna absorbtie a nutrientilor.

Ananasul poate intari sistemul imunitar. Vitamina C si bromelina sunt doi compusi care pot intari sistemul imunitar si care pot ameliora raspunsul corpului in fata infectiilor cauzate de virusi si de bacterii. In plus, bromelina poate actiona ca si un anti-coagulant natural.

Poate intari oasele. Numeroase persoane ignora efectele ananasului asupra sanatatii oaselor. Acesta este o sursa foarte importanta de magneziu, un mineral esential pentru absorbtia eficienta a calciului.

Ananasul curata dintii. Datorita nivelului de vitamina C, ananasul te poate ajuta sa elinini placa bacteriana care se acumuleaza pe dinti. Este deci excelent pentru a se evita problemele legate de gingii si de dinti.

Protejeaza ochii. Ananasul are un nivel important de beta-caroten care te ajuta sa ai grija de sanatatea oculara si care previne degenerescenta maculara.

Te-am convins sa faci din ananas un aliat de pret?

About the author
articolesite

Leave a Comment