Antibiotice Naturale

Din ce in ce mai multi medici apeleaza la antibioticele naturale, fara efecte secundare. Acestea ar putea, la fel ca antibioticele clasice, sa neutralizeze bacteriile si sa ne scape de afectiuni diferite precum raceala, gripa, otita, angina, chiar si de infectiile urinare.

Merisoarele – impotriva infectiilor urinare

De unde vin proprietatile benefice ale merisoarelor? De la substanta cunoscuta sub numele de proantocianidina care impiedica fixarea bacteriilor pe mucoasa. Un consum regulat de merisoare reduce infectiile urinare in randul femeilor.

Samburii de grapefruit – impotriva infectiei cu candida

Extractul de samburi de grapefruit este un antibiotic natural, antiviral, un fungicid si un antiparazitar. Acesta combate numai putin de 800 de surse de bacterii si virusuri si 100 de ciuperci si paraziti. De aceea, este recomandat si in cazul tratarii infectiei cu candida. In acest caz se recomanda intre 3-18 picaturi de extract de samburi de grapefruit pe zi, diluate intr-un pahar cu apa, timp de o saptamana.

Usturoiul – impotriva pneumoniei

Studiile arata ca usturoiul dispune de o serie de compusi care pot elimina 60 de specii de ciuperci si peste 20 de tipuri de bacterii, printre care si pneumococul, responsabil de pneumonie si stafilococul auriu. Alicina, substanta din usturoi este un antimicrobian puternic. Actiunea sa la nivelul plamanilor este extrem de puternica. Se recomanda consumul a 1-2 catei de usturoi cruzi pe zi.

Otetul de mere – impotriva durerilor de urechi

Bun in caz de tensiune ridicata, eficient impotriva osteoporozei…otetul de mere este un antimicrobian eficient impotriva afectiunilor ORL. Acidul acetic continut de otetul de mere este un antibacterian puternic, in special impotriva stafilococilor responsabili de afectiunile ORL. In caz de infectie, fa o baie de urechi cu urmatorul amestec: jumatate otet de mere, jumatate apa, de 2-3 ori pe zi, pana cand durerea si febra dispar.

Uleiul esential de cimbru – impotriva bronsitei

Imunostimulant, antiseptic, antibiotic, antiparazitar, uleiul esential de cimbru este eficient impotriva infectiilor bronhopulmonare (bronsita) si infectiilor cailor respiratorii (angina, sinuzita). Impotriva bronsitei, se vor consuma cate 2-3 picaturi de ulei esential de cimbru pe zi pe un comprimat neutru  sau pe un cubulet de zahar pana la vindecare.

About the author
articolesite

Leave a Comment