Alegerea tractorului potrivit. De ce trebuie sa ții cont

Daca esti agricultor sau lucrezi intr-un domeniu in care trebuie sa cari lucruri foarte grele, atunci un tractor se poate dovedi extrem de util. Achizitia tractorului trebuie sa se faca foarte inteligent, in asa fel incat sa nu genereze cheltuieli pe termen lung. La fel ca si in cazul automobilelor, tractoarele au piese care se pot uza. O pompa apa tractor, o placuta de frana sau diverse alte componente care se uzeaza mult prea rapid pot genera cheltuieli substantiale in timp.

Cum alegi tractorul potrivit?

Pentru a face alegerea corecta trebuie sa tii cont de cateva detalii importante:

1. Tipul tractorului. Pe piata exista mai multe tipuri de tractoare. Poti alege tractoare agricole care sunt gandite in asa fel incat sa ajute la efectuarea unui numar foarte mare de munci agricole, poti miza pe tractoare rutiere destinate transportului de produse sau pe tractoare industriale. De asemenea, exista si tractorase de dimensiuni reduse destinate tunderii peluzelor, spre exemplu.

2. Puterea tractorului. Un alt element important de care trebuie sa tii cont este puterea. Aceasta poate sa fie de la 2,5 pana la peste 120 de cai putere. Nu trebuie sa mizezi intotdeauna pe un tractor foarte puternic daca nu ai munci agricole foarte complexe, deoarece s-ar putea sa cheltuiesti foarte mult pe combustibil.

3. Partile componente ale tractorului. Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de partile componente. Acestea este bine sa fie cat mai rezistente si sa nu aiba nevoie de schimbari prea dese. Atentie mare la motor! De regula motorul tractorului este termic si functioneaza cu motorina. De asemenea, conteaza transmisia, care poate sa fie mecanica, hidraulica, electrica sau sa fie realizata pe diverse combinatii intre cele trei. Cea mai simpla solutie este sa optezi pentru o transmisie mecanica, in trepte, deoarece este cea mai populara si in cazul unor defectiuni vei gasi cu usurinta un mecanic care sa o repare.

In momentul in care cumperi un tractor asigura-te ca este suficient de puternic pentru a face fata suprafetei de teren pe care vrei sa o muncesti, dar totusi este compact si usor de folosit. Cuvantul pe care trebuie sa il cauti este echilibru. Pe piata exista zeci de variante interesante pentru care poti opta, insa doar una este potrivita pentru tine.

About the author
articolesite