Alimentele care iti curata arterele in mod natural

Proastele obiceiuri atunci cand vine vorba despre modul de viata, despre alimentatie in special, mai ales consumul de alimente grase si bogate in colesterol pot mari considerabil riscul de a dezvolta unele boli cardiovasculare care iti pot pune in pericol sanatatea, dar si viata.

Inflamatia, obstructia arteriala datorata acumulari de placi si marirea presiunii arteriale sunt doar cateva din problemele care afecteza o multime de persoane din lumea intreaga.

Expertii recomanda unele alimente care pot stimula curatarea arterelor in mod natural pentru ca sanatatea cardiaca sa fie la nivel optim.

Foarte multe din aceste alimente sunt bogate in compusi antioxidanti, in fibre, in acizi grasi esentiali si alti nutrienti care au grija de inima, care fac ca pielea sa devina mai ferma si care sunt excelenti pentru tiroida si alte organe ale corpului.

Sparanghelul. Este cel mai bun aliment pentru curatarea arterelor, datorita nivelului ridicat de fibre, de minerale si de vitaminele K, B1, B2 si E. Cu ajutorul lui vei preveni formarea de cheaguri de sange care stau la originea numeroaselor probleme de sanatate,

Avocado. Este un fruct delcios care poate fi integrat intr-o multime de retete sanatoase. Fac parte din cele mai bune alimente care pot stimula functionarea sistemului cardiovascular. Un avocado pe zi poate sa stimuleze reglarea nivelului de colesterol din sange, va stimula productia de colesterol bun si va curata arterele.

Broccoli. O leguma cu un  nivel ridicat de vitamina K, un nutrient care previne calcifierea si intarirea peretilor arteriali vitaminele sale cu niste compusi antioxidanti care participa la prevenirea oxidarii nivelului de colesterol rau sau de LDL cel care poate veni cu probleme grave de sanatate. Contine si fibre care te ajuta sa reglezi tensiunea arteriala si care reduc stresul oxidativ.

Ovazul.  Este cea mai completa cereala care contine fibre solubile care nu lasa colesterolul sa se depuna pe artere. Consumul sau zilnic poate sa reduca cu pana la 20/5 nivelul de colesterol.

Semintele de chia. Pentru cele mai sanatoase artere fara colesterol poti ingera macar 50 de grame de chia pe zi. Vin cu proteine si cu nutrienti esentiali care amelioreaza randamentul pentru a optimiza rezultatele activitatii fizice.

About the author
articolesite

Leave a Comment