Alimentele care te ajuta sa eviti riscurile cardiovasculare

O alimentatie sanatoasa, variata si echilibrata este cea care te va tine departe de problemele de sanatate. Unele alimente se pare ca au chiar si virtuti minunate atunci cand vine vorba despre a te tine departe de riscurile de a suferi de boli cardiovasculare.

Care sunt deci alimentele care te ajuta sa eviti riscurile cardiovasculare?

Trebuie sa consumi macar cinci fructe si legume pe zi, de preferinta de cultura bio. Sunt foarte bogate in vitamine, fibre, minerale si proteine, dar mai ales in fier si calciu, ideale pentru sanatatea cardiovasculara.

Ceaiul verde vine cu o multime de beneficii pentr sanatate. Este cel mai bun pentru a reduce riscurile de a suferi de infarct. Ceaiul este cel care poate proteja inima si vasele de sange.

Boabele de cacao si ciocolata neagra. Alimentele bune pentru inima pot sa te delecteze foarte bine. Mai ales daca vei consuma cacao si ciocolata neagra care se pare ca au un impact foarte pozitiv asupra sistemului cardiovascular, asupra functionarii rinichilor, asupra diabetului, asupra sanatatii cerebrale si asupra sistemului imunitar. Resveratrolul si flavonoizii sunt cei care pot limita riscurile aparitiei de placi de grasimi in artere si care pot diminua nivelul de colesterol rau.

Ceapa si usturoiul. Sunt doua alimente care te ajuta sa reduci nivelul de colesterol rau, sa controlezi tensiunea arteriala, care nu lasa cheagurile de sange sa se formeze si care au un efect antioxidant. Pot diminua riscurile de a suferi de cancer si pot stimula sistemul imunitar.

Ciupercile. Ciupercile contin o multime de antioxidanti care ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi care pot provoca boli cardiovasculare si chiar si cancer uneori. Sunt si o sursa foarte buna de potasiu, de cupru si de vitamine din grupa B.

Soia. Se pare ca proteina de soia este capabila sa impiedice crizele cardiace, diminuand nivelul de trigliceride. Dar soia mai contine si fibre, vitamine, minerale, suficiente pentru a pastra in cea mai buna stare inima. In plus, te poate ajuta sa inlocuiesti carnea, deci vei diminua si nivelul de grasimi saturate consumat.

Semintele integrale. Sunt cele care furnizeaza un nivel important de fibre si de vitamine care te vor ajuta sa iti mentii inima sanatoasa.

About the author
articolesite

Leave a Comment