Alimentele de evitat pentru a fi in forma in aceasta primavara

Primavara se va instala in curand in mod oficial, vara nu mai are mult si va bate si ea la usa. Ce inseamna asta? Ca va trebui, mai mult ca niciodata sa ai grija la ceea ce pui in farfurie. Iar unele alimente la care chiar nici nu te-ai fi gandit, te fac sa te ingrasi foarte tare.

Unele alimente despre care ai impresia ca sunt foarte sanatoase, sunt pline de calorii si de grasimi fara ca tu sa iti dai seama de asta. Care sunt deci alimentele pe care trebuie sa le eviti?

Muesli. Multa lume crede ca cerealele tip muesli contin mult mai putine calorii decat celelalte, dar nu e chiar asa. Da. Sunt foarte bogate in fibre, dar au un aport de calorii la fel de bogat. De consumat deci cu moderatie.

Grisinele. Atentie la grisinele pe care alegi sa le consumi. Cele bogate in lipide sunt foarte bogate si in calorii.

Nougat. Da, migdalele din aceasta delicateta sunt benefice, dar aceasta mai contine si miere sau zahar. Este plina de calorii, chiar daca o consumi cu moderatie. Deci tot iti va afecta silueta.

Germenii de grau. Germenii de grau par sanatosi dar in realitate ar trebui sa fie consumati cu moderatie. De ce? Pentru ca 100 de grame de germeni de grau contin nu mai putin  de 380 de calorii.

Fructele uscate. Fructele uscate contin un nivel destul de ridicat de zahar. Nu consuma mai mult de 2-3 caise uscate pe zi.

Nucile de pecan. Aceasta varietate de nuci este foarte bogata in lipide, deci sunt foarte grase. Nu exagera deci cu consumul lor.

Ceaiurile si cafeaua. Din cauza lor, organismul va deveni mai acid si se va accelera astfel procesul de imbatranire cutanata. Nu exagera deci cu cantitatile si incearca sa fii cat mai moderat.

Biscuitii. Toti biscuitii din comert contin coloranti, aditivi, conservanti…care nu sunt deloc benefici pentru sanatate, mai ales pentru memorie si concentrare, pe langa silueta.

Mezelurile. Mezelurile sunt foarte bogate in grasimi saturate. Deci preparatele gurmande precum chorizo sau alte sortimente de carnati nu sunt deloc aliatii tai atunci cand vine vorba despre silueta.

About the author
articolesite

Leave a Comment