Scortisoara este considerata de cei mai multi dintre noi un condiment banal pe care il folosim in cafea sau in deserturi. Insa, scortisoara dispune de o multime de beneficii curative, un medicament cu valente multiple, beneficii pe care le vom prezenta in cele ce urmeaza.
Scortisoara contine o multitudine de antioxidanti
Aceste substante permit protejarea corpului nostru de pagubele provocate de organisme cunoscute sub numele de radicali liberi. Scortisoara contine polifenoli de calitate excelenta. Scortisoara are o actiune antioxidanta mai puternica decat cea a usturoiului.
Scortisoara are proprietati anti-inflamatorii
Scortisoara permite reducerea umflaturilor care se pot produce in diferite parti ale corpului nostru, lupta impotriva unui numar mare de infectii, repara tesuturile deteriorate si amelioreaza simptomele pacientilor care sufera de guta sau de artrita.
Scortisoara reduce riscul de a suferi de probleme cardiace
Daca ai in familie persoane care sufera de probleme cardiace sau daca esti un pacient cu risc (obezitate, colesterol ridicat, hipertensiune arteriala), nu ezita in a consuma scortisoara in mod regulat. Acest condiment are capacitatea de a reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Persoanele care sufera de diabet pot consuma 1g de scortisoara pe zi, ceea ce va avea efecte excelente asupra absorbtiei zaharului in sange. In plus, scortisoara permite reglarea nivelului de colesterol rau si a trigliceridelor.
Scortisoara reduce bolile degenerative
Probelemele neurodegenerative sunt caracterizate printr-o pierdere progresiva a functiilor sau a structurilor, a celulelor cerebrale. Cele mai cunoscute astfel de boli sunt Alzheimer si Parkinson. Compusii din scortisoara au capacitatea de a inhiba acumularea unei proteine in creier, responsabila de declansarea bolii Alzheimer. Scortisoara ne protejeaza neuronii, imbunatateste functia motorie si normalizeaza nivelul de neurotransmitatori la pacientii care sufera de Parkinson.
Scortisoara ne protejeaza de cancer
Cancerul este declansat de o crestere necontrolata a celulelor maligne din corp. Au fost efectuate o multime de studii pentru a demonstra ca exista o legatura intre consumul de scortisoara si prevenirea cancerului precum si asupra imbunatatirii starii pacientilor care sufera deja de aceasta patologie.
Scortisoara permite reducerea formarii vaselor sanguine pe tumori ceea ce provoaca moartea celulelor sanatoase. In plus, eliminand radicalii liberi, scortisoara permite prevenirea aparitia cancerului de colon, o patologie extrem de frecventa in zilele noastre.
Scortisoara combate infectiile fungice si bacteriene
Principalul compus activ al scortisoarei – cinamaldehida – combate un numar mare de infectii precum cele provocate de ciuperci in tractul respirator, inhiba dezvoltarea bacteriilor precum salmonella, previne cariile dentare si lupta impotriva respiratiei urat mirositoare.