Beneficiile renuntarii la fumat

Medicii pneumologi sustin ca beneficiile renuntarii la fumat se resimt inca din primele minute, se va constata rapid o imbunatatire a starii fizice, de sanatate. Nivelul de oxigen din sange va spori fapt ce va duce la imbunatatirea aspectului tenului. Energia va fi mai mare, sangele va incepe sa circule mai usor…haideti sa vorbim pe larg despre beneficiile renuntarii la fumat.

Vei resimti mai putina anxietate

Chiar daca fumatorii considera ca fumatul ii ajuta sa isi calmeze nervii, un studiu britanic publicat la inceputul acestui an vine sa ii contrazica. Renuntarea la fumat poate sa reduca anxietatea pe termen lung.

Gura ta iti va multumi

Renuntarea la fumat poate diminua in mod considerabil riscul de a suferi de probleme dentare precum carii si boli care iti afecteaza gingiile. In cazurile mai grave, fumatorii pot dezvolta cancer bucal. Comparativ cu nefumatorii, in cazul persoanelor care fumeaza riscul de a dezvolta probleme buco-dentare este de doua ori mai ridicat.

Viata ta sexuala se va imbunatati

Studii realizate pe aceasta tema arata ca exista o legatura stransa intre fumat si diminuarea dorintei sexuale atat la femei cat si la barbati.

Aspectul pielii tale se va imbunatati

Daca vrei ca aspectul pielii tale sa se imbunatateasca, atunci te sfatuim sa renunti cat mai repede la fumat. Tonusul pielii tale este extrem de afectat de fumat, acesta favorizeaza lasarea pielii, ridurile din jurul gurii sunt din ce in ce mai multe. Dupa o luna si jumatatea de la renuntarea la fumat, vei constata si tu o ameliorare.

Vei avea mai mult par

Daca tii la podoaba ta capilara atunci a venit momentul sa renunti la fumat. O serie de studii au aratat faptul ca exista o relatie stransa intre fumat si riscul de a suferi de calvitie in randul barbatilor.

Vei fi mai bine dispus

Iata un beneficiu pozitiv: renuntarea la fumat va face din tine o persoana mai vesela. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Universitatea Brown.

Vei avea mai multe sanse sa ramai insarcinata

Daca ai in plan conceperea unui copil, cel mai bine ar fi sa renunti la fumat inca de pe acum. La femeile care fumeaza riscul de sterilitate este cu 60% mai crescut in comparatie cu nefumatoarele. In plus, fumatul provoaca avort spontan.

Vei putea profita din plin de mancare

Daca mancarea insipida nu este pe placul tau, atunci nu mai fuma. Din cauza fumatului, papilele tale gustative sunt din ce in ce mai insensibile.

Ti-am oferit suficiente motive pentru a renunta la fumat?

About the author
articolesite

Leave a Comment