Broccoli, o comoara de beneficii pentru sanatate

Chiar daca nu este o leguma apreciata de foarte multa lume, leguma broccoli este un veritabil super aliment, cu o multime de beneficii magice pentru sanatate.

Deci cum sa nu te lasi sedusa de aceasta leguma cu puteri magice?

Leguma broccoli este o leguma foarte bogata in provitamina A, posedand o multime de virtuti, mai ales antioxidante care te ajuta atunci cand vine vorba despre protejarea ochilor. Acesta contine luteina si zeaxanthina, doi compusi antioxidanti din familia carotenoizilor, foarte benefici atunci cand vine vorba despre a reduce riscurile de a suferi de degenerescenta masculara sau cataracta.

Are si o concentratie foarte puternica de vitamina B9, o vitamina indispensabila pentru reinnoirea celulara.

Dar leguma broccoli este o leguma remarcabila datorita minunatului sau aport de calorii.

Si asta nu este totul. Leguma broccoli este un cocktail minunat de minerale, de antioxidanti dar si de alti compusi de mare ajutor atunci cand vine vorba despre prevenirea cancerului. Este cea mai buna idee si atunci cand vine vorba despre a lipta contra stresului oxidativ.

Unele studii au ajuns chiar la concluzia ca aceasta leguma consumata in mod regulat poate sa scada riscurile aparitiei unor tipuri de cancer precum cele de stomac, de plamani sau cel colorectal.

Broccoli, mai contine un alt compus extrem de interesant, pe numele sau de sulforafan, care joaca si el un rol foarte important in prevenirea cancerului de prostata, de stomac sau de colon. Iar vitamina K pe care o contine este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre coagularea sangelui.

In plus, aceasta leguma ofera o combinatie unica intre trei compusi de mare ajutor pentru purificarea organismului. Este si cea mai buna sursa de kaempferol, care poate combate alergiile si inflamatiile.

Vitaminele A si E vor contribui la mentinerea unui echilibru al vitaminei D in organism. O vitamina indispensabila pentru absorbtia calciului si dezvoltarea oaselor.

Este foarte bun si pentru sistemul nervos datorita unui nivel foarte important de potasiu si poate regla tensiunea arteriala datorita prezentei magneziului, calciului si potasiului.

Este cea mai concentrata sursa de vitamina C deci este cu adevarat o comoara plina de beneficii pentru sanaatte.

About the author
articolesite

Leave a Comment